mandag, desember 07, 2009

Gikk i to timer for å faste og be en hel dag


Kvinner fra 10 baptistmenigheter i Volograd i Russland og i regionene rundt, var nylig samlet til en felles bønnedag. De om fra byer som Kamyshin, Ilovli, Frolovo og Volga. Mange av dem hadde reist i over to timer for å komme til denne bønnesamlingen, noen av dem hadde gått på beina den lange veien! De som tok beina fatt måtte ha startet grytidlig om morgenen for å rekke frem. 60 søstre i ulike aldre tilbrakte nemlig denne kalde dagen, fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, i Herrens nærvær. Unge mødre hadde tatt med seg barna sine for å kunne delta. Alle hadde ett eneste ønske: be!

Samtlige av kvinnene fastet også denne dagen. De ble ønsket velkommen av pastoren i vertsmenigheten for bønnedagen, Dimitrij Gusev. Han hilste dem med ordene fra 2.Sam 7,27:

"For Du, hærskarenes Herre, Israels Gud, har åpenbart dette for Din tjener og sagt: Jeg vil bygge et hus for deg. Derfor har Din tjener fått det lagt på sitt hjerte å be denne bønnen til Deg."

Tema for dagen var: "Guds skapelse sett med nye øyne." Utgangspunktet var Salme 24,1: "Jorden hører Herren til, og alt som fyller den, verden og de som bor i den."

Det ble bedt for regionen kvinnene kommer fra, for Russland og for mange steder rundt om på jorden. For å gjøre det lettere å be konkret ble det vist videoklipp fra ulike steder. Et bønneemne var at de selv skulle bli mer frimodige i å vitne om Jesus for andre.

Jeg blir så grepet av å lese om disse russiske bederne! Etter selv å ha reist i Russland en del vet jeg litt om levekårene deres. Når jeg så får høre at noen av disse kvinnene, noen av dem i høy alder, har gått i to timer grytidlig om morgenen en kald vinterdag for å komme seg på bønnemøte står det stor respekt av dette. Noe å etterligne her i Norge? Noen her som vil gå i to timer for å komme på et bønnemøte?

Ingen kommentarer: