tirsdag, desember 29, 2009

God venn valgt til biskop for mennoniter i Pueblo, Colorado

Det er en stor glede for meg å informere bloggens lesere om at min gode venn, Nelson Torkelson (til høyre på bildet) ble ordinert til biskop for Pike Peak Mennonite Church i Pueblo, Colorado USA, 23. desember. I tråd med anabaptistisk praksis siden 1500-tallet velger de konservative mennonitene biskoper til å ha tilsyn med sine menigheter.

Noen mer egnet kandidat til å bli biskop enn Nelson Torkelson skal man lete lenge etter. Kvalifikasjonene gis blant annet i Paulus' brev til Titus:

"For en tilsynsmann (biskop) skal være ulastelig som en Guds forvalter, ikke egenrådig, ikke hissig, ikke drikkfeldig, ikke voldsom, ikke grådig, men gjestfri, en som elsker det gode, er sindig, rettferdig, hellig, avholdende, og som holder fast på det troverdige ordet i samsvar med den sunne lære, for at han, ved den sunne lære, skal være i stand til både å formane og å overbevise dem som sier imot." (Tit 1,7-9)

Alt dette stemmer når det gjelder Nelson Torkelson. Han ville nok ikke like at jeg skriver det, for Nelson er en person som aldri fremhever seg selv. Hans bestefar var fra Moi, og utvandret til USA. Selv kom Nelson til Norge for noen år siden for å se stedet hvor bestefaren kom fra, og for å se om det var grunnlag for å plante en anabaptistisk menighet her i Norge. Siden den gangen har vi holdt jevnlig og god kontakt, og Nelson planlegger en ny tur til Norge på vårparten. Vi gleder oss veldig til å se ham igjen. Hans milde, fine vesen og hans grundige bibelundervisning er noe vi har lært å sette stor pris på. Det forstår vi at mange flere opplever siden han nå er blitt betrodd tjenesten som biskop. Vi ber om at Herren rikelig må velsigne Nelson i hans nye gjerning.

Ingen kommentarer: