torsdag, desember 17, 2009

Nye rakettangrep mot sivilbefolkningen i Sderot

For første gang bruker nå militante islamske grupper på Gaza raketter produsert i Russland mot sivilbefolkningen i Sderot. Raketten som går under navnet SSK (bildet) er blitt brukt i kampene i Afghanistan og Irak. Det er tydelig at de militante islamske gruppene på Gaza nå er tilført mer våpen og mer avanserte våpen. Hvor får de pengene fra til å kjøpe alt dette dyre utstyret? Er det ingen som spør om det av norske myndigheter?

For andre gang denne uka er Sderot angrepet med raketter. Dette til tross for at Hamas og andre terroristgrupper har sagt at rakettangrepene skulle stanse. Ingen er blitt skadet i angrepene.

Rakettangrepene skjer samtidig med at Iran driver med prøveskyting av en ny langdistanserakett, og Hamas fastslår at de aldri vil komme til å anerkjenne Israel. Lederen for Hamas, Ismail Haniyeh, sier bevegelsen vil frigjøre det han kaller "det historiske Palestina". Det interessante er jo at det aldri har eksistrert noe Palestina, og det finnes heller ingen palestinsk historie eller noe palestinsk folk.

Det var under en tale på 22-årsdagen for grunnleggingen av bevegelsen mandag sa Haniyeh at det ikke er nok å ha kontroll over Gaza. Hamas tok makten på Gazastripen i juni 2007, etter å ha vunnet palestinske valg året før.
– Hele Palestina, fra Middelhavet til elva Jordan, er ett islamsk land der det ikke er snakk om å gi fra seg noe i forhandlinger. Vi vil aldri anerkjenne staten Israel, sa Haniyeh til en stor folkemengde som viftet med grønne Hamas-flagg.

- Målet er frigjøring av Palestina, middelet er motstandskamp og Jerusalem er vår hovedstad. Flyktningene er en del av vårt folk og må få vende hjem, og krigsfangene er palestinske helter som vi jobber hardt for å få satt fri, fortsatte Hamas-lederen.

Det er ingen tvil om at Israel går svært urolige tider i møte.

Se:
http://www.dagbladet.no/2009/12/17/nyheter/utenriks/israel/gaza/hamas/9550265/

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg synes spørsmålet ditt om hvor pengene kommer fra er interessant, selv om et ikke er spessielt vanskelig å besvare.

Det kanskje mer interessante er at tidligere så var det Saddam Hussein/Irak som drev både mye finansiering av terror, og bidro med materiell.

Som du sikkert vet var det alltid en veldig hjertelig kobling mellom Fatah, og bath-bevegelsen (som jo eksisterer flere steder enn Irak.)

En kobling Arafat aldri skammet seg over, eller prøvde å skjule, og som ga dem veldig mye motvilje der det i utgangspunktet var velvilje i den arabiske verden.

Kombinasjonen mellom Baths fall, Hamas sin nyvunnede styrke, og Irans økte radikalisering gjør at Iran har styrket grepet rundt Palestina betraktelig direkte, og ikke minst indirekte via Syria, Hizbollah, etc.

Egentlig interessant siden Irak, og Iran har vært erkefiender med hverandre, men deler også en felles "fiende".

Det kan jo også nevnes at Iran, og Irak sannnsyligvis vil få en langt bedre relasjon nå som ikke det er sunni-mindretallet som sitter ved makta, slik det var under Sadam.)

Mange fryker til og med at Iran vil direkte, eller indirekte annektere deler av, eller hele irak etttersom at shia-flertallet i landet er veldig Iran-vennlige.)

Hva jeg på en kronglete måte vil fram til er spørsmålet om Irak krigen ga Israel en fiende mindre, eller bare en sterkere fiende med mer makt blant Palestinerne, og på hjemmebane.

Mvh.
Lars