fredag, desember 11, 2009

Hvis du vil bli frelst må du forlate din synd, følge Kristus og leve i følge Hans vilje

Som en oppfølging av artikkelen jeg skrev i går med den provoserende tittelen: "Jesus er ikke din personlige Frelser," følger jeg opp med noe som en tidlig anabaptist, Michael Schneider, skrev. Michael Schneider sluttet seg til Phillip Plener i 1527, og ble senere ordinert av Plener som biskop for en gruppe på 60 mennesker. Han ble en betydelig salmeforfatter. I årene 1535-1540 satt han fengslet på grunn av sin tro i et slott i Passau i Bavaria. Her skrev han følgende om frelsen i Jesus:

Lytt til meg all dere folk som bor på jorden. Lytt til meg ung og gammel, store og små. Hvis du ønsker å bli frelst trenger du å forlate din synd, følge Kristus Herren og leve i følge Hans vilje. Kristus Jesus kom til jord for å lære mennesker den rette veien å gå, å lære dem hvordan de skal vende seg bort fra sin synd og følge Ham. Han sa: Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Min Far uten ved Meg." (Joh 14,6)

Han som lengter etter fellesskap med Kristus, og ønsker å ha del i Hans rike, må gjøre det Kristus gjorde mens Han var her på jorda. Han som vil regjere med Kristus må først være villig til å lide for Hans navns skyld. Det menneske som dør med Kristus i dette liv vil tre inn sammen med Ham i Faderens rike, i evig glede.

Men det menneske som ikke følger Kristus er ikke forløst gjennom Kristi blod og hans synder vil aldri bli tilgitt. De hvis synder er blitt tilgitt skulle ikke lenger leve i synd. Dette er hva Jesus Kristus vår Herre lærer oss. De som faller tilbake til det gamle bryter pakten med Gud. Større smerte og lidelse enn før vil bli deres - og deres tap vil være evig.

Ikke alle som sier Herre, Herre vil komme inn i riket. Bare de som holder Hans pakt vil bli akseptert av Ham. Den som bekjenner Kristus for verden og står for sannheten til enden vil bli frelst.

Hjelp oss til det, Herre, at vi må bli stående med Kristus - at vi alltid må vandre i følge Hans lære, at vi ikke må begå flere synder og at vi må bringe ære til Hans navn, nå og alltid - helt inn i evigheten.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg leser idag om Pater Dionysios foklaring på det å være en kristen.

Noen ord fra den.

"er dere da oppstanden med Kristus, så streb etter de ting som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre !
Stem tanker og sinn etter dem, og ikke etter de jordiske ting.


her kommer frelses veien klart frem.

For dere har vært gjennjom døden (synden er død med Jesus) ,og deres liv er skjult med Kristus i Gud (bare dem som tar del i Jesus kan se og oppleve himmelrikets komme for alle andre er det skjult ved Gud). Men når Kristus
står frem i lyset-han som er vårt liv-da skal også dere stå frem med han i herligheten(Jesus herlighet viste han på fjellet til dem som trodde på han slik vil alle sanne kristene stå frem med han i herlighet en dag)(kol 3,1-4)

Paulus beskriver meget godt det paradoksale i det å være kristen. Vi er døde, vi eksisterer ikke lenger for denne verden, VÅRT GAMLE MENNESKE ER BLITT KORSFESTET, VI HAr GITT AKALL PÅ DE MANGE BEGJÆR;PÅ HOVMODET OG PÅ HATET, OG LITT ETTER LITT BLIR VI DELAKTIG I DEN OPPPSTANDNS LIV. VI LEVER SAMMEN MED HAN, OG VENDER OSS TIL FADEREN I DEN HELLIGE ÅND. SLIK ER DEN KRISTNES LIV OG SLIK ER MUNKENS LIV.

Broderlig i kristus

svnyborg sa...

Jeg leser om Jesus Christ, tidligere kjent som Hank von Helvete. Ser at MICHAEL SCHNEIDER også er enig i herr Helvetes påstand, de velger begge "å forlate sin synd". SuperSTAREN ser at det endelig skjer en holdningsendring i samfunnet skriver KK. Stå på jesus

Bjørn Olav sa...

Prøv å svar på de spørsmålene du har fått, svnyborg!

Roy-Olav sa...

Her er Schneider inne på noe vesentlig - og oldkirkelig. Denne posten er særdeles viktig inn i dagens situasjon.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Denne bloggen er ikke et sted for promotering av vranglære og omskriving av Guds ord. Slike innlegg slettes.

Unknown sa...

om det du skriver ikke tåler motsigelser,
hvor er da din troverdighet?
var innom her for en tid tilbake, og det samme skjedde da. du retusjerte på grunn av uenighet.
står det at du blir kvitt synden,
eller at en annen tar den bort?
den står og lurer, ved døren,
men hvem tar den bort?
du eller kristus?
jødene har prøvd og forlate sin synd.
de fikk det heller ikke til, som deg. de prøvde og forlate synden, og hvordan har det gått?
derfor døde jesus til eksempel for oss.
han seiret over synden, en gang for alle.
du forkynner et annet evangelium, ikke til frelse, men til død.
så fortsett med og dømme andre til helvete,
mens du selv bringer død over deg selv,
ved og forlange at andre skal holde en lov,
som kunn noen få har klart og holde.
hadde du og dine like, lystt opp som det står om, hadde det ikke hvert problemer.
men du bruker i tilleg guds ord til og forsvare at det ikke trenger og lyse fra deg,
at det ikke trenger og flyte levende vann fra deg.
at det er nokk og ha de rette dogmer,
da kan han ikke kjefte på deg når han spørr hva du gjorde med livet ditt, dine talenter.

Vickyvik sa...

Hei. Det er sant det du skriver, vi må først omvende oss og deretter tro på evangeliet. Vi må innse at vi er syndere, omvende oss fra synden og la Jesu rense oss i sitt blod. Men det er også viktig å presisere at budene kan ingen mennesker holde alene, altså blir vi ikke frelst ved å gjøre det rette. Jesus var offerlammet, sånn som det fremstilles i den gamle pakt. Men i motsetning til dyreblod, så var Jesu blod perfekt og et evig offer.

Dog, selv om jeg ble frelst for to og et halvt år siden, så var jeg ikke heller da istand til å følge budene. Derfor hadde Jesus en bedre plan; han gav meg Den Hellige Ånd! Budene er jo oppfylt i de bud som Jesus gav; elske Gud, seg selv og sin neste. DHÅ har utøst Guds kjærlighet i våre hjerter (Rom 5,5), og på den måten gjort oss i stand til å elske Gud, oss selv og vår neste - ergo holde budene.

Budene er gode og hellige, men pga. syndenaturen i mennesket så klarer vi ikke holde de da de opererer utenfra og inn. Men DHÅ virker innenfra og ut, og forandrer hjertet! Og synden kommer jo fra hjertet, og med et nytt hjerte så kan vi ikke lenger leve i synd. Falle i synd er noe helt annet, men en helliggjørelse (som er en prosess) forandrer oss stadig på også den biten.

Hilsen Victoria