tirsdag, desember 01, 2009

Forfølgelse og vanskeligheter til tross - Kristi forsamling vokser i Hvite-Russland


Yuri Romanchik (bildet til venstre) er pastor for baptistmenighet i landsbyen Ostrinio, som er en del av Grodno provinsen i Hvite-Russland. Det var her Peter Deyneka, grunnleggeren av Slavic Gospel Association, ble født. Denne organisasjonen har fått bety enormt mye for misjon i Øst-Europa, og støtte til forfulgte kristne.

I en rapport fra Yuri Romanchik som jeg har hatt tilgang til og som han nylig skrev forteller han at kristne forsamlinger som forkynner Guds ord, opplever fornyet motstand fra evangeliets fiender. Slik har det alltid vært og slik kommer det til å fortsette inntil Jesus kommer igjen.

"Men denne motstanden hindrer ikke Jesus Kristus fra å bygge sin menighet, og motstanden hindrer heller ikke trofaste troende fra å finne godvilje, noen ganger fra svært overraskende hold," skriver pastor Romanchik.

Da tenker han på en helt spesiell hendelse som skjedde for kort tid siden. En dag fikk den lille baptistmenigheten en henvendelse fra selveste ordføreren i Ostrinio. Han kom til menighetens forsamlingslokale for å be om hjelp til en familie. Denne familien holdt på å bukke under på grunn av alkoholisme. Barnet deres var tatt fra dem, de arbeidet ikke og levde i dyp fattigdom. Ordføreren fortalte at om ikke familien fikk hjelp ville de dø, og barnet sendt på barnehjem.

"Vi fortalte ordføreren at vi skulle be for dem, og at Gud ville gjøre noe," forteller pastor Romanchik.

Menigheten bad og dro så på besøk til familien.

"Gud forandret denne familien fullstendig," forteller pastor Romanchick begeistret og legger til: "Mor og far sluttet å drikke, de fant seg jobber og et sted å bo. Et hus som noen hadde forlatt, ble pusset opp av noen av menighetens medlemmer. Hit fikk de to flytte. Ordføreren la merke til den enorme endringen i deres liv. Han skrev et brev for å få myndighetene til å levere barnet tilbake til familien. I brevet het det: 'Jeg har aldri sett så sterk og rask endring i noens liv, og det takket være påvirkningen fra denne menigheten.' Familien har ikke tatt imot Jesus som sin Frelser ennå, men de går fast på møtene og Gud arbeider med deres hjerter. Vær så snill og stå sammen med oss og be for denne familien," skriver pastor Romanchik.

Den lille baptistmenigheten, som virkelig er et lys som skinner på et meget mørkt sted, arbeider blant annet med å nå ungdommene i landsbyen. Pastor Romanchik talte nylig på en ungdomskonferanse hvor 200 ungdommer var tilstede. I forbindelse med konferansen hadde han personlige samtaler med 30 av disse ungdommene, og 10 av dem tok imot Jesus som sin Frelser. Menigheten arbeider også mye med familier som har adoptert barn for å støtte og hjelpe dem. Blant annet lærer han adoptivforeldrene i å holde bibelstudier med barna.

Vær med å be for pastor Romanchik og hans kone Natasha, og deres barn Pavel, Viktoria, Irina, Misha og Andreij. Det er viktige arbeidere i Guds rike i Hvite-Russland.

Ingen kommentarer: