tirsdag, desember 29, 2009

Hva kan vi lære av de apostoliske teamene, del 3


Onesimus er den neste som Paulus lister opp i brevet til den kristne forsamlingen i Kolossæ. Han var også en del av det apostoliske teamet til Paulus. Onesimus beskrives slik:

"Onesimus, en trofast og kjær bror, som er en av dere..." (Kol 4,9)

Vi kjenner Onesimus som slaven til Filemon, en velstående borger av Kolossæ. Filemon hadde blitt en kristen gjennom forkynnelsen til Paulus. Onesimus hadde stjålet penger og flyktet. I Rom hadde han kommet i kontakt med kristne, og Paulus, og hadde funnet Herren Jesus som sin frelser og blitt totalt forandret. Nå ville han tilbake til Filemon, og til forsamlingen i Kolossæ, ikke lenger som en tyv og rømling, men som Kristi tjener. Han er blitt en "trofast og kjær bror", en moden kristen som er til å stole på!

Onesimus er et svært godt eksempel på den forvandlingsmakt som evangeliet har. I ham ser vi en som ikke bare endrer kurs, men som lar Kristus forvandle seg og begynner å leve et nytt liv som er totalt annerledes enn det livet han levde.

I dag finnes det mange som kaller seg kristne, men det er ingen eller svært liten forskjell på deres liv og livet til ikke-kristne. De er like opptatt av verdslige ting som alle andre. Det ser ikke ut til at de har fått en ny ånd og et nytt hjerte, de lever ikke for Herren og lar Hans ord være gjeldende for deres liv. Er de virkelig blitt født på ny? Har de virkelig møtt Herren, eller er de bare kristne i navnet?

Onesimus reiste hjem som en totalt forandret mann.

Har vi i sannhet omvendt oss fra vår synd? Søkt Herren, og satt vår lit til Kristi frelsergjerning på korset, og gjort Ham til Herre i våre liv? La oss gjøre som Onesimus!

I neste artikkel skal du få møte Aristark.

(fortsettes)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for fin blogg. Jeg har lagt link til deg på min blogg også. Min lengsel går etter å finne det bibelske grunnlaget for min tro. Det er så mye følerier og meninger. Jeg lengter etter det sanne og ekte Guds ord. Har skrevet litt om tungetalen og hvordan vi har praktisert det på bloggen, og da var reaksjonen fra en anonym at det var en god opplevelse og en velsignelse - men ikke et eneste bibelvers. Jeg tror vi må tenke nytt i dagens menigheter. Vi må sette Bibelen først. Min bloggadresse er http://www.beritolsen.blogspot.com/

Bjørn Olav sa...

Takk for hyggelig hilsen! Vi er nok en del som bærer på den samme lengselen etter det ekte, etter originalen. La oss gå veien sammen! Var innom bloggen din. Du skriver så bra, og er inne på så mye viktig. Jeg kommer til å lese artikkelen din om tungetalen mer nøye når jeg får bedre tid i dag. Og jeg kommer definitivt til å lese bloggen din fremover. Vær frimodig!