mandag, januar 17, 2011

Arbeidet blant sigøynerne i Romania går fremover

I midten av desember ble det holdt en konferanse for baptistpastorer og andre som arbeider blant landets sigøynere. Her følger en rapport fra virksomheten til noen av dem:

Sorin Iordan kan fortelle at hans menighet startet 2010 med 40 dagers bønn- og faste. Syv mennesker ble døpt i mai. Ytterligere tre til ble døpt i august. I september begynte 12 medlemmer av Brødremenigheten å besøke menigheten hvor Sorin Iordan er pastor, og det ser nå ut til at de har funnet sitt åndelige hjem her.

Marian Vale er en annen arbeider. Han har startet opp arbeid i en landsby hvor 15 barn har deltatt på møtene. En voldelig episode fant sted i denne landsbyen, og de har sett seg nødt til å stanse barnemøtene foreløpig. Ganske nylig meldte tre personer seg for å være med i en undervisningsklasse med tanke på dåp.

Marian Toma har startet en menighet i Tomas. Han deltar på møter i to menigheter for tiden. I den nyplantede menigheten i Tomas døpte de tre personer i desember.

Nylig ble følgende bøker oversatt og gjort tilgjengelig for de som arbeider blant sigøynerne: "Revival sermons" av C.H Spurgeon, Andrew Bonar's biografi om Robert Murrey McCheyne, Martin Lloyd Jones: "Joy Unspeakable" og en bok av Ravi Zacharias.

På bildet ser vi noen av deltagerne på pastorkonferansen.

Ingen kommentarer: