lørdag, januar 15, 2011

Pastorkonferanse i Moldova - et land med stor nød

I går fikk du et lite innblikk i arbeidet med å nå ukrainske landsbyer med evangeliet. Her er en liten rapport fra Moldova. Det var hit teamet fra Heart Cry Missionary Society dro etter pastorkonferansen i Ukraina. To ganger ble teamet stanset av ukrainsk politi, som ville ha dem til å betale bestikkelser for å få dem over grensen til Moldova. Men teamet ba inderlig til Gud, og politimennene slapp dem igjennom uten at de trengte å betale bestikkelser. I Emmanuel Baptistkirke, i byen Cahul, ble det holdt en konferanse for pastorer, evangelister, ungdoms- og studentarbeidere. Konferansen samlet 50-60 personer. Emmanuel Baptistkirke har i dag 92 medlemmer.

Under konferansen delte kona til en av pastorene en hjerteskjærende historie. En kvinne som levde i et svært vanskelig ekteskap måtte reise til Moskva for å finne seg en bedre betalt jobb enn hun kunne finne i hjemlandet. Hun hadde stor gjeld. Mesteparten av gjelden var penger hun skyldte en ortodoks prest for begravelsen etter hennes ektefelles bror. Denne kvinnen var godt likt på arbeidsplassen i Moskva. Hennes kvinnelige sjef spurte henne en dag om hun ville like en enda bedre betalt jobb. De andre kvinnene hun jobbet med fikk samme tilbudet. Alle var interessert i dette, og neste dag var de alle sammen på vei til Tsjetsjenia. Da de ankom dit forstod de raskt at de var blitt lurt. Kvinnene ble ført til en terroristgruppe og ble tvunget til å arbeide for dem med å lage sprengstoff, og utføre seksuelle handlinger. Hvis de ikke samarbeidet ble de mishandlet på det groveste. Kvinnen det her er snakk om fikk to barn med en av terroristene.

Hensikten med å sette barn på kvinnene som var blitt lurt med til Tsjetsjenia var at disse barna skulle bli solgt på svartebørsmarkedet. Ble barna født med handikap ble de drept, og organene deres solgt. På en mirakuløs måte klarte hun og barna å unnslippe, men kvinnen selv er svært skadet både fysisk og psykisk på grunn av mishandlingen. Russiske myndigheter fant senere 1000 barn i kjelleren i denne leiren.

Teamet fra USA opplevde virkelig hvor vanskelig det er å leve ute på landsbygda i Moldova. I flere av kirkene de besøkte var det svært kaldt. Det er ofte like kaldt inne som ute. I landsbyen Beanza var det 10 grader inne i kirkesalen under møtet.

Ingen kommentarer: