mandag, januar 03, 2011

Samuel Aweida tar et tydelig læreansvar og nekter biskop Younen talerstolen

Dagen/Magazinet gjengir i dag en kommentar av Samuel Aweida (bildet), pastor for Beit Eliahu menigheten i Haifa. Her imøtegår Aweida noe av den kritikken han ble møtt med i forbindelse med hans oppgjør med erstatningsteologien og hans understrekning at Gud fremdeles står bak sine løfter til Israel med hensyn til blant annet landløftene.

Etter å ha lest Aweidas svar i dag må jeg si at jeg har fått enda mer respekt for den mannen! Her er en pastor som virkelig tar sitt læreansvar på ramme alvor. Han skriver blant annet om den lutherske biskop Munib Younan, som ikke vil ta ordet Israel i sin munn og som kaller de som mener at Gud står ved sitt ord med hensyn til Israels land og folk, for vranglærere! Biskop Munib Younan er president for Det lutherske verdensforbundet og luthersk biskop for Palestina og Jordan siden 1998.

"Folk som Bishara Awwad og Munib Younan får ikke forkynne i Beit Eliahu og spre sine agendaer. Som hyrde for denne dyrebare flokken i Haifa er det min oppgave å beskytte fårene mot en slik lære. Det står alle de messianske menighetene for, slik det klart kom fram på den siste lederkonferansen i Jerusalem. Det høres lite hyggelig ut, men det står vi for selv om vi tråkker på noen følsomme tær."

Aweida kommenterer også kravene fra enkelte norske kirkeledere om at det må føres dialog med folk som Younan:

"Det føres hele tiden samtaler med en del arabiske ledere som det går an å snakke med, men det som undrer oss er hvorfor norske ledere som er så klart imot erstatningsteologien er så stille om saken når de har dialog med 'palestinerne'. Vi vil ikke bruke for mye tid til å diskutere med erstatningsteologer og de som 'kan forstå dem', men heller undervise sannheten og være tro mot den i kjærlighet."

La oss huske pastor Samuel Aweida i vår forbønn. Han er virkelig en tydelig røst i et utydelig teologisk landskap.

1 kommentar:

Anonym sa...

veldig interessant, takk