fredag, januar 14, 2011

Pionermisjonær i Albania er død - stort tap for den evangeliske kirke i landet


Paul Kropf (bildet), en 53 år gammel pionermisjonær til Albania, døde av et kraftig hjerteinfarkt 25. desember. Kropf, som arbeidet i Albania i mer enn 17 år ble minnet i sin hjemmemenighet, Buffalo Mennonite Church i Lewisburg, 3. januar. Paul Kropf ble minnet for sin store kjærlighet til det albanske folket, hans lidenskap for å dele Jesus med andre og for hans iver etter å lære språk. Kropf og hans kone June, dro til Albania i 1993 og slo seg ned i Lezhe hvor de arbeidet i samarbeide med Virgina Mennonite Missions og for å plante menighet og drive et opplæringssenter i engelsk.

Arbeidet ble utvidet til å gjelde den sørlige sentrale byen Lushnje og landsbyene omkring, hvor Kropf og hans medarbeidere drev med å utvikle jordbruket. Kropf lærte seg raskt lokale albanske dialekter.

Ved siden av arbeidet i Albania var Kropf kjent for å være særlig flink med å rekrutere nye medarbeidere, og da særlig ungdom, til en misjonsinnsats i dette landet som er karakterisert som et av de fattigste i Europa.

For to år siden, etter mer enn 15 års pionervirksomhet i Lezhe, flyttet familien Kropf til Tirana for å slå seg i lag med et menighetsplantingsteam ledet av albaneren Altin Zefi.

I forbindelse med krigen på Balkan involverte Kropf seg også i arbeidet med å hjelpe kosovoalbanere, noe som åpnet dørene for misjonsvirksomhet i Kosovo.

I et brev, som ble lest opp i forbindelse med minnehøytideligheten, skriver Altin Zefi: "Albania har mistet en pastor, en menighet har mistet en bror, åndelig far, lærer og mentor, og vår menighet har mistet sin leder og et viktig redskap som Gud har brukt i Tiranas evangeliske kirke. Kropf lærte oss å le og være lidenskapelig for Gud og begeistret for å arbeide for Guds rike."

Ingen kommentarer: