onsdag, januar 19, 2011

Gud varslet leder for bønn- og lovsangssenter på Karmel i en drøm før skogbrannen

Du husker sikkert den forferdelige skogbrannen som herjet Karmel-fjellet - den verste i Israels historie - og som krevde så mange menneskeliv. Brannen startet den første dagen av Hanukkah. Oppe på Karmel-fjellet finner vi The Carmel Worship Center (bildet), bygget nær det stedet hvor profeten Elia ba og ild falt ned fra himmelen. Stedet ligger også i nærheten til druserlandsbyen Isfiya. Det var fra denne landsbyen at en tenåringsgutt ubetenksomt startet skogbrannen.

The Carmel Worship Center er en messiansk forsamling, som er kjent for sitt bønneengasjement. To dager før brannen hadde en av lederne, Peter Tsukahira, en drøm. Han forteller:

"Jeg våknet opp tirsdag morgen, to dager før brannen, etter en veldig virkelig drøm. Jeg drømte at jeg sto på parkeringsplassen utenfor bygningen vår. Plutselig så jeg et lite privatfly som fløy lavt over taket på bygningen vår. Så lød det en kraftig eksplosjon og når jeg løøp til et sted hvor jeg hadde overblikk over bygningen vår så var det en kraftig ildsøyle, som brant som i en ovn, som steg opp fra skogen bakenfor oss. Mens jeg så dette så jeg også ild og røyk som kom fra et område to kilometer bakenfor skogen. Jeg løp for å advare staben da jeg forstod at jeg bare var i ført en badekope, og måtte kle på meg. Da våknet jeg."

Da brannen brøt ut tordag kveld stod Peter Tsukahira og hans kone Rita på taket til lovsangssenteret og så flammene. Peter brøt da ut: "Dette er nøyaktig det jeg så i drømmen jeg hadde!"

Senere da ulike land kom Israel til unnsetning for å slukke ilden var det mange småfly som kretset over lovsangsenteret. Hadde ilden blåst i østlig retning ville både lovsangsenteret og druser-landsbyen gått med i flammene. Selv om staben ble evakuert fortsatte de å be kontinuerlig om at stedet skulle reddes fra flammenes rov. Og slik ble det.

"Årsaken til at jeg var kledd i en badekope får meg til å tro at det er Gud som advarer oss alle om å være forberedt for store prøvelser som ligger foran oss. Jesus lærte oss om endetiden at det ville være en tid karakterisert av 'krig og rykter om krig', men at det bare var begynnelsen til fødselsveene," skriver Peter Tsukahira og legger til:

"Den neste krisen vil utvilsomt bli verre enn denne og vi, det messianske fellesskapet i Israel, må være forberedt - åndelig og fysisk."

På bildet ser vi ilden herje i områdene bak lovsangsenteret. Rett før politiet ba folk evakuere hele området, blåste ilden i en annen retning og kom ikke nær stedet.

Du kan lese mer om bønn- og lovsangsenteret på Karmel her:

http://www.carmel-assembly.org.il

Ingen kommentarer: