søndag, januar 09, 2011

I djup takknemlighet for livet

I går fikk jeg epost fra Peter Hoover. Det er i seg selv fantastisk når en vet hva han har gått igjennom. For de som har fulgt mine bloggartikler om Peter, vet at han har vært igjennom en stor operasjon i hjernen etter at legene fant en kreftsvulst. Peter, som er lederen for den anabaptistiske kommuniteten "Rocky Cape Christian Fellowship" i Australia, var forberedt på å dø. Før operasjonen var han svært syk. Nå er han hjemme fra sykehuset igjen etter noen små komplikasjoner etter operasjonen. Via en av vennene i kommuniteten har Peter skrevet noen linjer for å hilse til sine mange venner verden over. Han gjør det med dette bildet, som er et bilde av Tinkers Lookout, utsikten fra baksiden av kommunitetens egen eiendom.

"Hvilket fredfylt sted etter å ha vært så mange uker i byen," skriver Peter og legger til: "Må Herren Jesus bli lovprist! Ubegrenset liflighet, høyere og høyere, vil jeg noensinne se alle dimensjonene? Når jeg ser på Jesus kan jeg ikke stanse opp, jeg kan ikke hoppe av - ikke vil jeg det heller. Herre Jesus, hvor jeg priser deg for din underfullhet... Alt det jeg har gjort, alle de stedene jeg har vært er lik null. "Herre Jesus Kristus, forbarm deg over meg!" På den andre siden er jeg overveldet, jeg drukner, jeg flyr i Jesu kjærlighet."

Det må være forunderlig å få livet i gave på nytt når en har vært så syk som Peter, og døden nær.

Til slutt i emailen siterer han 1.Pet 1,3-9:

"Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, som etter sin store rikdom har gjenfødt oss til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde, til en arv som er uforgjengelig og uflekket og uvisnelig, som er gjemt for dere i himlene - dere som ved Guds makt blir holdt oppe ved tro, til den frelse som er ferdig til å bli åpenbart i den siste tid. Derfor jubler dere av glede, selv om dere nå en liten stund, når så skal være, har sorg i mange slags prøvelser. Dette skjer for at deres prøvede tro, som er langt mer kostbar enn det forgjengelige gull - som jo lutres ved ild - skal finnes til lov og pris og ære ved Jesu Kristi åpenbarelse. Han elsker derem enda dere ikke har kjent ham. Ham tror dere på, enda dere ikke ser ham. Og dere fryder dere med en usigelig, og herliggjort glede, når dere vinner fram til endemålet for deres tro, sjelenes frelse."

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

For en fryd at Gud lar Peter vitne etter Han har latt Peter få mer tid med Sine som trenger Hans kjærlighet. Jesus viste meg at Peter ikke var ferdig med sin gjerning på jorden. Jesus kjærlighet er i Han så den kan varme dem Han elsker. Min Bønn Herre er at Peter kan fÅ være ett redskap for din kjærlighet for du elsker Han for du ser Hans lengsel etter å la deg virke fritt igjennom seg. Takk Far for at du alt har hørt vår Bønn. I full tro overgir vi nå vår bønn til deg takk amen