søndag, januar 30, 2011

La oss be for kopterne i Egypt som nå er svært utsatt på grunn av uroen i landet

I går kom kristne fra ulike kirkesamfunn sammen i London for å be for den spente situasjonen i Egypt. Spesiell fokus for bønnesamlingen var forfølgelsen av de koptiske kristne. 23 koptiske kristne er drept de siste ukene, og mer enn 80 skadet. Uroen i mange av byene i Egypt kan føre til ytterligere voldshandlinger mot kristne og ødeleggelse av kirkebygg. Opptøyene de siste dagene har dreid seg om regjeringsbygninger og kamp mot politi og myndigheter, men kan fort snu seg til også å gjelde de kristne. Når politi og militære styrker er opptatt med å slå ned på opprøret mot myndighetene, er det ingen som kan forsvare kirker, klostre og kristne i sine hjem. Situasjonen er derfor ytterst vanskelig for våre venner i Egypt for tiden.

La oss derfor følge eksemplet fra våre kristne trosbrødre i London som kom sammen i går for å be. Vi kan gjøre det samme der hvor vi bor. Hvorfor ikke kontakte en venn i dag for å be sammen med ham eller henne for kopterne i Egypt?

Bishop Angaelos, lederen for den koptiske kirken i Storbritania, ledet den økumeniske gudstjenesten i London i går. Dr. Raafat Girgis, en ledende ekspert på kristendommens historie i Egypt, og Ibrahim Habib of United Copts of Great Britain medvirket.

Ingen kommentarer: