lørdag, januar 08, 2011

En sterk historie om nattverdens betydning

I går leste jeg en historie som grep meg veldig. Om kvelden 27. juni 1926 holdes det et møte som samler 3.500 mennesker i Moody Church i Chicago, USA. De er kommet sammen på kort varsel, som en reaksjon på den såkalte "Eukaristiske konferansen" som Den romersk-katolske kirken holdt i samme by. Pastoren i Moody Church, H.A Ironside, taler om nattverden slik vi finner den beskrevet i Den Hellige Skrift. I den forbindelse forteller han en historie om en misjonær som var kommet til en liten landsby i India. Der møtte han en hindu. Denne hinduen insisterte på at misjonæren måtte bli med ham til en mann som misjonæren måtte møte.

Da denne mannen så misjonæren komme med en Bibel under armen reiste han seg, og bøyde seg ned ved hans føtter. Misjonæren ba han om å reise seg: "Jeg er et menneske akkurat som deg," sa misjonæren.

"Å," sa mannen og la til: "Du har kommet hit med Boken. Jeg har ventet i 20 år på at dette skulle skje."

"Hvordan kan det ha seg slik," ville misjonæren vite.

"Vel, for 20 år siden la jeg ut på en lang reise. Jeg hørte en mann på en markedsplass, lese fra en bok. Han lignet på deg. Han fortalte om Den store Kjærlighetens Gud som sendte sin Sønn for å dø for oss syndere. Jeg kjøpte en bok."

Mannen gav misjonæren en kopi av Matteusevangeliet. Det var så slitt at det knapt hang sammen.

"Jeg tok med meg den boken hjem. Siden har jeg spist den. Jeg har lest den om igjen og om igjen. Jeg har lest den for alle menneskene i landsbyen vår. Så har jeg bedt om at Gud måtte sende noen som kan fortelle oss mer."

Så spurte mannen om misjonæren ville spise sammen med ham. Han var litt brydd. Han hadde en bolle med ris. Denne gav ham misjonæren. "Før vi spiser, gjør jeg alltid slik Jesus gjorde." Misjonæren forstod ikke helt hva mannen tenkte på. Så han sa bare: "Gjør det, ikke la meg avbryte deg."

Mannen lukket øynene, takket Gud for at Jesus var død for ham, og så sa han: 'Jeg spiser denne risen for kroppen til min Herre Jesus ble spikret til korset for meg.' Så tok han et glass med det man drakk på dette lokale stedet. 'Jeg drikker av dette fordi min Herre Jesus døde for meg.' Så gav han risen og drikken til misjonæren.

Misjonæren spurte: "Hvor lenge har du holdt på med dette?"

Mannen svarte: "I 20 år,."

"Og hvor ofte," spurte misjonæren.

"Hver gang jeg spiser," sa mannen.

Så sier H.A Ironside: Så enkelt er nattverdmåltidet å forstå. Denne historien vil jeg ta med meg videre, og grunne på, hver gang vi bryter brødet.

Bibelen som er avbildet er H.A Ironside sin personlige King James Bibel. Han fikk den i gave 14. oktober 1925 av venner. Om du klikker på bildet får du opp et større bilde. Da ser du hvor grundig Ironside studerte og gransket Guds ord. Han var en fremragende bibellærer.

Ingen kommentarer: