lørdag, februar 12, 2011

Abu Mazen (alias Mahmoud Abbas) har jordansk statsborgerskap

Abu Mazen (Mahmoud Abbas) har fått innvilget jordansk statsborgerskap! Det gjelder også hans to sønner. Dette skjer samtidig som jordanske myndigheter avviser søkander om statsborgerskap fra tusenvis av palestinere.

Det er Dagen/Magazinets utsending i Israel, journalist John Solsvik, som melder dette.

Solsviks kilde er Al-Quds Al-Arabi, en arabisk avis med base i London. Denne avisen skriver at en rekke palestinske ledere er registrert som jordanske statsborgere. Og: som om ikke dette var nok: Avisen kan også fortelle at palestinske ledere søkte om jordansk statsborgerskap samtidig som de oppfordret jordanske myndigheter til å avstå søknader om pass fra andre palesinere. Begrunnelsen for dette skulle i følge avisen være "å styrke deres palestinske identitet". Men selv tror altså ikke de palestinske lederne på sitt eget statsborgerskap!!

I følge Al-Quds Al-Arabi har Abbas og hele hans familie fått jordanske pass. Andre palestinske ledere med jordansk pass er tidligere statsminister Ahmed-Qurei, talsmannen for Abbas, Nabil Abu Rudaineh og Fatah-leder Muhammad Dahlan.

Snakk om dobbelt bokholderi.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det her var veldig interessant Bjørn Olav. Hvis det er greit for deg publiserer jeg det på MIFF sitt forum.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Det må du bare gjøre.

Anonym sa...

Hvorfor denne uvilje mot palestinerne?
//Ole

Bjørn Olav sa...

Jeg har ingen uvilje mot palestina-araberne, men jeg er kritisk til deres korrupte lederskap. Det er ingen tvil om at den største lidelsen det palestinsk-arabiske folket opplever blir påført dem av deres egne.