søndag, februar 13, 2011

Det beste vern mot vranglære er å adlyde de enkle tingene som Guds ord sier om vårt hverdagsliv

I en nylig publisert artikkel skriver Floyd McClung (bildet) at Herren den siste tiden har gitt ham en advarsel om den vranglæren som sprer seg i mange afrikanske menigheter. Det dreier seg både om forfedre-tilbedelse, en ekstrem herlighetsforkynnelse, en lære om flergifte, og en veldig dominerende autoritetslære som frarøver mennesker forståelse av det allmenne prestedømme - bare for å nevne noe. For å møte denne utfordringen og hjelpe kommende afrikanske menighetsledere har Floyd McClung, som i sin tid var Europaleder for Youth With a Mission, men som nå driver pionermisjon med base i Sør-Afrika, å fokusere på å lese Guds ord med fokus på en enkel lydighet.

Floyd McClung skriver:

"Ved å adlyde 'men ett er nødvendig' tingene som Gud vektlegger, ser vi mennesker vokse i kjennskap til sannheten og bli åndelig modne. Vi tror og lærer at fienden får et innpass i våre liv hovedsakelig gjennom mangelen på lydighet mot enkle og opplagte evangeliesannheter, og i særlig grad de som handler om vårt hverdagsliv: hvordan vi behandler vår ektefelle, seksuell renhet, hvordan vi tar ansvar for våre valg, hvordan vi deler evangeliet, hvordan vi elsker hverandre og tilgir våre fiender, avviser løgner om oss selv og Gud."

McClung skriver at det ordet han stadig hører Gud minne ham om for deres arbeid i Cape Town, og andre deler av Afrika og Midt-Østen er ordene: "Bygg min menighet!"

Ingen kommentarer: