tirsdag, februar 15, 2011

Svensk Oase henter inspirasjon fra Den ortodokse kirke



Programmet til den svenske Oase-bevegelsens sommerstevne er nå ferdig, og byr på et særdeles mangfoldig seminartilbud. Jeg har merket meg et av dem, nemlig Mikael Fälthammar (bildet), som jeg er blitt kjent med via Facebook. Hans seminar har tittelen: "Den Helige Ande i den Ortodoxa kyrkan". En annen Facebook venn, Torbjørn Frej, holder seminar om "Andlig urskiljning".

Det er flott at den svenske Oase-bevegelsen er i ferd med å oppdage rikdommene i Den ortodokse tradisjonen. I fjor hadde de besøk av fader Ireaneus duPlessis som tilhører Antiochian Orthodox Deanery of the United Kingdom and Ireland. Mikeal Fälthammar er en del av Kristi Uppstandelses Ortodoxa Församling i Göteborg, som er en del av Antiokia-patriarkatet, og studerer for tiden teologi.

Om noen kirke skulle kalles pinsens eller Helligåndens kirke må det være Den ortodokse! Her vektlegges Åndens person og gjerning på en måte som den øvrige kirkefamilien virkelig har noe å lære av - og da særlig gjennom de rike liturgiske uttrykkene. Ytre sett virker kanskje Den ortodokse kirke stiv i sin form, men når du blir kjent med den, yrer den av liv!

Hadde det vært mulig for meg hadde jeg reist til Sverige i år - for å høre Fälthammar og Frej, og sikkert flere av de andre. Oversikten over seminarene finner du her:

http://www.oasrorelsen.se/seminarier

Kristi Uppstandelses Ortodoxa församling har egen nettside som finnes her:

http://kristiuppstandelse.wordpress.com/

Den antiokenske kirkes nettside finner du her:

http://www.antiochian-orthodox.co.uk/

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Innerligt får man hoppas att denne broder skall få uppleva kärlek och förståelse från de andra nationella Ortodoxa kyrkorna i Sverige.