lørdag, februar 12, 2011

Huckabee med sterk støtte til Israels rett til Jerusalem, Judea og Samaria

Karmel Israel-Nytt har i sitt siste nr (Nr 3/2011) et lengre intervju med Mike Huckabee (bildet), som kan bli republikanernes neste presidentkandidat i USA. Mike Huckabee, som frem til 2007 var guvenør i Arkansas, har nylig vært på en reise i Israel. Han kom sammen med en gruppe amerikanske turister for å delta på grunnsteinsnedleggelsen for en ny jødisk bydel på Oljeberget. Det skjedde 31. januar.

Baptistpastoren med bakgrunn hos Sørstatsbaptistene er tindrende klar. På spørsmål fra Karmel Israel-Nytt om israelerne har rett til å bygge i Judea og Samaria - det bibelske kjerneområdet - svarer han:

- Hvorfor ikke? Så langt jeg har sjekket, er det deres land.

Det samme svaret gav Huckabee på spørsmålet om hva han synes om at jødene bygger på Oljeberget.

Redaktøren for Karmel Israel Nytt - Vidar Norberg - vil også vite hva Huckabee mener om å dele Jerusalem i to, slik mesteparten av verden vil, selv Obama. Til dette svarer Huckabee:

- Jeg vil ikke snakke for andre, men jeg kan ikke forestille meg hvordan to suvereniteter skal dele det samme landstykket. Jeg vet ikke hvordan det skal fungere. Det vil ikke virke der jeg bor. Jeg venter ikke at det skal fungere her, sa Huckabee som bor i Florida.

Til amerikanske journalister som deltok under grunnsteinsnedleggelsen i Jerusalem sa Huckabee at USA burde være mer bekymret over Abu Mazen som lager bomber, enn jøder som bygger soverom:

- Jeg kan ikke se hvorfor soverom for barna på høydene i Samaria utgjør noen trussel for verdensfreden. Det er mangel på byggetillatelser som er det irrasjonelle. De som retter sine rifler mot jødiske babyer, er irrasjonelle. Faren er ikke våpnene, men heller hatet bak våpnene. Hvorfor skal Israel gi territorium til et folk som ikke anerkjenner deres rett til å eksistere, sa Huckabee.

I forbindelse med grunnsteinsnedleggelsen sa Huckabee i følge Karmel Israel-Nytt:

"I dag dedikerer vi dette stedet, ikke bare som et bosted, men et sted til å leve i frihet. Mange mennesker rundt om i verden lever, men det virkelige hjertespørsmålet er å leve i frihet. Jeg er med dere på festen, for dette er et sted hvor folk ikke bare vil leve, men leve i frihet som et vitnesbyrd om sin forpliktelse til å gjøre Israel til et sted hvor det alltid er et hjem for det jødiske folk."

Ingen kommentarer: