fredag, februar 04, 2011

En forunderlig profeti om Egypt i endetiden

Midt oppe i alt det som skjer i Egypt i disse dager, hvor nyhetsbildet preges av uroen som kan ende i borgerkrig, la oss ikke glemme hvilke sterke løfter Gud har gitt til Egypt!

Hos profeten Jesaja heter det:

"På den dagen skal fem byer i landet Egypt tale Kanaans språk og sverge ved hærskarenes Herre. En av dem skal kalles Ir-Haheres. På den dagen skal det være et alter for Herren midt i landet Egypt, og en støtte for Herren ved grensen. Den skal være et tegn og et vitnesbyrd for hærskarenes Herre i landet Egypt. For de skal rope til Herren på grunn av undertrykkerne, og Han skal sende dem en Frelser og en Stridsmann, og Han skal utfri dem. Da skal Herren bli kjent for Egypt, og egypterne skal kjenne Herren på den dagen, og de skal tilbe Ham med slaktoffer og gjødeoffer. Ja, de skal avlegge løfte for Herren og holde det. Herren skal slå Egypt, Han skal slå, men også lege. De skal vende om til Herren, og Han skal bønnfalles av dem. På den dagen skal det være en ryddet vei fra Egypt til Assyria, og assyrerne skal komme til Egypt og egypterne til Assyria. Og egypterne skal tjene sammen med assyrerne. PÅ DEN DAGEN SKAL ISRAEL VÆRE EN AV TRE SAMMEN MED EGYPT OG ASSYRIA, EN VELSIGNELSE MIDT PÅ JORDEN, SOM HÆRSKARENES HERREN VELSIGNER OG SIER: VELSIGNET ER EGYPT MITT FOLK, OG ASSYRIA, MINE HENDERS VERK, OG ISRAEL, MIN ARV." (Jes 19,18-25)

La oss holde frem dette ordet når vi ber for Egypt og det som skjer der i dag, og minne Herren om Hans ord og Hans løfter. De løftene gjelder ikke bare Israel, men også Egypt!

1 kommentar:

Anonym sa...

22-tilstand i Israel ( Jakob ) vert 11-tilstand i Egypt ( Josef ), kanskje det andre nådesystemet ( nådesystemet for par ) er klart i 2011?