onsdag, februar 16, 2011

Libanons kristne ber om vår forbønn - 150.000 kristne forlater landet hvert år

Baptistene i Libanon henvender seg nå til kristne verden over om å be for dem og landet deres. Det pågår demonstrasjoner flere steder i Libanon etter at milliardæren Najib Mikati tok over som statsminister etter Saad Hariri.

Mikati tilhører pro-iranske Hizbollah, og fikk flertall i parlamentet med 68 plasser. Far til Saad Hariri - Rafik Hariri - var også statsminister i Libanon. Han ble myrdet i 2005 sammen med 21 andre. Etterforskningen av drapene viser så langt at det er Hizbollah som sto bak.

Nabil Costa (bildet), generalsekretæren for Den libanesiske Baptistunionen, ber oss om å be for den yngre generasjonen i Libanon.

"Hvordan kan vi overbevise dem om at de har en fremtid i et land hvor det stadig pågår voldshandlinger og vi befinner oss i en voldsspiral som fører oss tilbake til en tid som vi aller helst vil legge bak oss?"

Faktum er at stadig flere godt velutdannede kristne libanesere forlater hjemlandet - omlag 150.000 i året. Antallet kristne i Libanon har sunket dramatisk de siste årene. I 1975 var 60 prosent av landets innbyggere kristne - i dag er knapt 30 prosent kristne. Majoriteten av landets befolkning på fire millioner er muslimer. Baptistunionen i Libanon består av 27 forsamlinger med omlag 2000 medlemmer.

Uroen i landet til tross, minner Nabil Costa om Fil 4,6:

"Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk."

"Vårt land trenger ansvarlige ledere som reflekterer Guds hjerte. Det er ikke vanskelig for Gud å nå det målet. Vi ber og venter på at Han griper inn," sier Nabil Costa.

Billedtekst: Nabil Costa underviser ved baptistenes teologiske seminar i Beirut.

Ingen kommentarer: