søndag, februar 20, 2011

En trosbekjennelse for en radikal etterfølgelse av Jesus

I 2006 fullførte Mennonitenes Verdenskonferanse en prosess for å fremme en ny trosbekjennelse. Medlemskirker var konsultert i ulike verdensdeler, for å fremme en felles plattform som alle medlemmene kunne slutte seg til. Jeg har forsøkt å oversette den:

Ved Guds nåde søker vi å leve og proklamere de gode nyhetene om forsoningen i Jesus Kristus. Som del av den ène Kristi kropp til alle tider og alle steder, fremholder vi det følgende som sentralt for vår tro og praksis:

1. Gud er kjent for oss som Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, Skaperen som søker å gjenopprette den falne menneskehet ved å kalle mennesker til å være trofast i felleskap, tilbedelse, tjeneste og som vitne.

2. Jesus er Guds Sønn. Gjennom Hans liv og lære, Hans kors og oppstandelse, viste Han oss hvordan vi kan være trofaste disipler, forløst fra verden, og tilbyr evig liv.

3. Som kirke er vi et fellesskap av de som Den Hellige Ånd kaller til å vende seg om fra synd, anerkjenne Jesus Kristus som Herre, motta dåpen på bekjennelse av vår tro, og følge Jesus i vårt hverdagsliv.

4. Som trosfelleskap anerkjenner vi Bibelen som autoritet for liv og lære, vi tolker den sammen under Den Hellige Ånds veiledning, i lys av Jesus Kristus for å finne Guds vilje for vår lydighet.

5. Jesu Ånd gir oss kraft til å stole på Gud på alle områder av våre liv slik at vi kan være fredsskapere og avvise all vold, elske våre fiender, søke rettferd og dele våre eiendeler med de som er i nød.

6. Vi samles regelmessig for å tilbe, feire Herrens måltid og høre Guds ord i felles ansvarighet.

7. Som et verdensvidt troens og livets fellesskap vi overskrider alle grenser bestående av nasjonalitet, rase, klasse, kjønn og språk. Vi søker å leve i en verden uten å bli en del av ondskapens krefter, vi vil vitne om Guds nåde ved å tjene andre, ta vare på skaperverket, og invitere alle mennesker til å bli kjent med Jesus Kristus som Frelser og Herre.

Vi har søkt inspirasjon fra våre anabaptistiske forfedre i det 16 århundre for denne vår overbevisning, som modellerte radikalt disippelskap til Jesus Kristus. Vi søker å vandre i Hans navn i Den Hellige Ånds kraft, i det vi med tillit venter Jesu gjenkomst og den endelige fullendelsen av Guds rike.

Årsmøtet til Mennonitenes Verdenskonferanse
Pasadena, California, USA
15. mars 2006

Ingen kommentarer: