lørdag, februar 12, 2011

Warren Carter falt på sin post - Europa har mistet en bønnekjempe

En bønnekjempe har falt på sin post. En god venn fra Østerrike, Warren Carter, er ikke lenger i blant oss. Han døde i dag etter en massiv hjerneskade.

Jeg traff Warren Carter første gang på en bønnekonferanse i Praha. Det var på 1990-tallet. Konferansen ble arrangert av European Prayer Link, et nettverk som jeg har vært assosiert med i alle år etterpå. Det var godt å be sammen med Warren, som virkelig var en mann etter Guds hjerte. I år 2000 kom han til Oslo, for å be sammen med oss på vår nasjonale bønnekonferanse. Etterpå ble han med meg hjem. Jeg hadde tilbudt ham å bo på en hytte i Rondane, som jeg hadde tilgang til. Warren kjente et stort behov for å være alene med Gud noen dager og søke Hans ansikt. Med utgangspunkt i hytta vandret han i det storslåtte fjellandskapet som jeg selv er blitt så glad i.

Da han kom ned igjen overnattet han hos oss for så å reise på nye bønneoppdrag Europa rundt. Før han dro gav han meg to små sider som han hadde revet ut av den syvende sansen sin. Jeg fant de fram igjen i dag etter at jeg fikk den vemodige beskjeden om at sykehuset i Østerrike hvor han lå hadde bestemt seg for å koble han fra pustemaskinen han var koblet til. Den ene siden inneholder flere punkter som han ber meg om å be over. Det er svært personlige ting, som jeg ikke deler med andre. Den andre siden er punkter han ber oss om å be over når det gjelder menighetens rolle i Norge. De punktene skal jeg dele med lederskapet i Nasjonalt Bønneråd når vi møtes til vår samling i forkant av Den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud den siste helgen denne måneden. Jeg kommer tilbake til dem senere på bloggen.

I dag vil jeg minnes en beder i ordets virkelige betydning. Warren var en knelende kristen, stadig i bønn for ulike land, presidenter, statsministre, misjonærer, menighetsledere, og alle sine mange venner verden over. Han våket og bad. Nå er han forfremmet til himmelen. Alle hans kamper er endt, og han hviler i påvente av Lammets bryllupsmåltid.

Europa har mistet en bønnekjempe. Hvem skal fylle hans plass?

På bildet Warren Carter (med mikrofonen). Bildet er tatt den 10.10.10

Ingen kommentarer: