mandag, februar 14, 2011

En god 'romer' er en uovervinnelig kristen og en skrekk for djevelen


Jeg skal begynne på en ny gjennomlesning av Romerbrevet. Martin Luther har sagt: "Dette brevet er selve hovedsaken i Det nye testamente, og det aller reneste evangelium. Det vil være av stor betydning for en kristen at han ikke bare kan dette utenat. Han bør også hver dag være opptatt med det, som sjelens daglige brød. Det kan aldri leses og granskes for grundig. Og jo mer det brukes, desto mer verdifullt blir det, og desto bedre smaker det." (C.O Rosenius: Romerbrevets budskap, side 6)

Men det er ikke bare Luther som var begeistret for Romerbrevet. Om Krysotomos heter det at han lot Romerbrevet leses opp for seg to ganger i uken. Og den kjente amerikanske pastoren og bibellæreren, H.A Ironside sier det slik: "Romerbrevt er utvilsomt den mest vitenskapelige fremstilling som det har behaget Gud å gi oss av sin plan angående slektens forløsning."

Adolf Bjerkreim siterer en engelsk forkynner som i en av sine prekener har sagt: "En god 'romer' er en uovervinnelig kristen og en skrekk for djevelen."

Og bibellæreren Godet har sagt det slik:

"Da brevet til romerne ble skrevet var det for menigheten et ord i rette tid. Hver gang det i tidenes løp er blitt satt på den hedersplassen det tilkommer, har det innviet en ny æra."

Jeg gleder meg til å ta fatt på dette skattkammeret ennå en gang.

Ingen kommentarer: