fredag, februar 25, 2011

SISTE: Den egyptiske hæren angrep i dag to klostre i Egypt og åpnet ild - 19 munker hardt skadet

For andre gang i løpet av få dager har styrker fra den egyptiske hæren angrepet klostret St. Bishoy i Wadi el-Natroun (bildet), som ligger 110 kilomter fra Kairo. Det er åpnet ild og to koptiske munker og seks koptiske klosterarbeidere er såret i angrepene.

Munk Aksios Ava Bishoy forteller at soldater stormet hovedinngangen fredag morgen. De brukte fire stridsvogner og pansret kjøretøy og en bulldozer for å rive ned et gjerde som ble satt opp rundt klostret siste måned for å beskytte seg mot kriminelle bander som var på ferde.

"Når vi forsøkte å snakke til dem avfyrte de skudd, og skadet fader Feltaows i beinet og fader Barnabas i magen. Seks av våre arbeidere ble også skadet, noen av dem med alvorlige brystskader," forteller munk Aksios.

De skadede er brakt til Sadat sykehuset i nærheten. En av de skadede hadde så omfattende skader at han ble brakt til The Anglo-Egyptian Hospital i Kairo.

Det skal ha vært skutt mot klostret i en halv time.

"Hæren var sjokkert over å se munkene stå der og ba: 'Herre, miskunne deg over oss", uavbrutt uten å rømme fra stedet. Det er dette som virkelig gjorde dem rasende. Soldtatene rev ned gjerdet mens de stadig messet "Allahu Akbar" og "Seier, seier!", forteller fadder Hemanot Ava Bishoy.

Også klosteret St.Makarios av Aleksandria i Wady el-Rayan i Fayoum som ligger 100 kilometer fra Kairo er også blitt angrepet av styrker fra den egyptiske hæren. De stormet klostret og skjøt mot munkene. Fader Mina forteller at en munk er skutt og mer enn 10 andre er skadet etter at soldatene gikk til angrep på dem med batonger. Dette klostret har også satt opp et beskyttelsesgjerde rundt klostret.

Ingen kommentarer: