fredag, februar 18, 2011

Blomstrende menighetsarbeid i Romania

George Tone, her sammen med familien sin, er menighetsplanter i Romania for den europeiske baptist føderasjonen. Han arbeider i Pantelimon, et arbeiderstrøk i den sørøstlige delen av Bucharest. For de som er interessert i fotball er det her Romanias største fotballstadion ligger.

Menighetens navn er Speranta Baptistkirke. Arbeidet startet opp i garasjelignende bygning, og ble fort fylt opp av søkende mennesker. De skaffet tilveie en lignende bygning som ble satt ved siden av og da kunne man gi rom for 60 mennesker Ganske snart ble også denne bygningen for liten. Nå bygges et nytt menighetslokale i tre, og de to garasjene skal brukes til menighetens voksende barnearbeid.

I tillegg til menighetens søndagsgudstjeneste, er man i ferd med å bygge opp et kvinnearbeid og et lovsangsteam. Menigheten driver også et suppekjøkken som gir mat til barna som deltar på søndagsskolen, og et svært populært mandolinorkester for ungdom. Egne bibelstudiegrupper samler også mange.

Men menigheten har også mange utfordringer. Det er stor mangel på Bibler og 15 ungdommer venter på å kunne få bli med i mandolinorkesteret, men det finnes ikke mandoliner for dem. Speranta Baptistkirke har også innledet et samarbeide med borgermesteren om å gi språkopplæring til sigøynere, men mangler nok lærere.

Men utfordringene til tross, menigheten er et lys som skinner på et mørkt sted. Og pastor George Tone har stor nød for å nå mennesker med evangeliet. Ved siden av menighetsarbeidet har han startet opp et nybrottsarbeid i byen Potesti-Leo, 18 kilometer unna.

Ingen kommentarer: