torsdag, oktober 06, 2011

11 iranske kristne truet på livet etter å ha flyktet fra Iran i kjølvannet av saken mot Nardarkhani

SISTE: 11 iranske kristne som har flyktet fra Iran i kjølvannet av myndighetenes nye kampanje mot evangeliske kristne, har mottatt trusler via epost fra noen som kaller seg 'den ukjente soldat av Den skjulte imam'. Vedkommende kaller dem til enten å omvende seg, eller bli henrettet. Man antar at 'den ukjente soldat' er knyttet til den iranske sikkerhetstjenesten.

Eposten er sendt samme dag - 14. september - til alle 11. Mottakerne gjøres oppmerksom på at selv om de har flyktet fra Iran, så er de ikke skjult for 'den ukjente soldats øyne'. Eposten konkluderer med at de 11 tilbys 'muligheten til å omvende seg og be om tilgivelse fra Den skjulte imam'. 'Den skjulte imam' er en betegnelse på Den 12. Imam, en slags 'Messias-figur' i Shia-Twelver teologien. Om så ikke skjer, er de i følge en fatwa gitt av 'Mehdi, Den skjulte imam, dødsdømte og må drepes.

Samuel Yeghanazar (bildet), grunnleggeren av Elam Ministries, og en som arbeider tett med husmenighetsbevegelsen i Iran, sier at truslene tas på alvor - både i Iran og utenlands.

I mellomtiden, i Rasht, venter man fremdeles på den skrevne dommen mot den dødsdømte iranske pastoren, Yousef Nardarkhani.

Ubekreftede rapporter indikerer at den videre skjebnen til pastor Nardarkhani ligger i hendene til en lokal religiøs leder, Ayatollah Ghorbani.

De siste månedene skal minst 137 kristne blitt fengslet og forhørt, og nær 40 av disse skal ha blitt holdt fengslet i flere uker. En kristen fra Teheran, Fashid Fathi-Malayeri har sittet ni måneder i fengsel, flere av dem i isolasjon. Han har ikke hatt tilgang til noen advokat, og kjenner fremdeles ikke til hva han er anklaget for. Hans kone og to små barn har klart å flykte fra Iran og er nå i sikkerhet.

Ingen kommentarer: