søndag, oktober 30, 2011

Fikk kristen litteratur beslaglagt

23 kristne bøker sendt til et medlem av en baptistmenighet i Tashkent, hovedstaden i Usbekistan, er blitt konfiskert av myndighetene. Det skjedde 25. oktober.

Mens vi her i Norge kan besøke en kristen bokhandel, eller bestille bøker på nett, kan selv det å få tilsendt en kristen bok via posten, være forbundet med fare for den som får det. Det sier noe om kårene til våre medsøsken i troen flere steder i verden.

Men det positive er at Bibelselskapet i Usbekistan, som fikk beslaglagt to forsendelser med Bibler for en tid tilbake, få beholde den ene. Men det gjelder kun Bibler på russisk. Ingen Bibel på usbekisk tillates.

1 kommentar:

Jan Roar Sekkelsten sa...

Jeg skjønner og støtter ditt engasjement for en hardt presset del av Guds folk fullt ut. Likevel er det verdt å ta med seg at undertrykkelsen i Uzbekistan er antireligiøs like mye som antikristen.
I følge opplysninger Forum 18 har fått fra en person i tolletaten der, beslaglegges også muslimsk litteratur i stort omfang. Mellom 80 og 90 prosent av alle religiøse bøker som konfiskeres i import- og postkontroll er muslimske. Forum 18 skriver mer om dette her.