torsdag, oktober 13, 2011

Vær varsom så du ikke faller fra, del 2

Her følger andre del av vekkelseshistorikeren og bibellæreren Richard Owen Roberts tale fra april i år, i The Cove, Billy Graham senteret, hvor han advarte mot frafallets mulighet for en troende:

"Hebreerbrevet understreker denne sannheten og har et svært viktig budskap med konsekvenser for oss alle. Boken består av to deler som er sammenvevd den ene med den andre. Det er deler som er klart læremessig... og sammenvevd med disse læremessige delene er det deler med advarsler, ikke minst en seks sådanne av den mest alvorlige karakter. Det aller viktigste i disse advarslene er at det ikke er hvordan du begynte det kristne livet, men hvordan du fullfører løpet. Men mange kristne tror ikke dette. De tror i stedet at om en person hadde et øyeblikk av tro, så vil han eller hun være frelst for evig.

Om du slår opp i Hebreerbrevet så skal vi fokusere på følgende advarsler:

1) Hebr 2,1-4 - som tar for seg muligheten for å drive vekk

2) Hebr 3,5-4,13 - som tar for seg faren ved å forferde sitt hjerte

3) Hebr 5,11-6,12 - som tar for seg problemet med å være treg til å høre og manglende iver og årvåkenhet."

Alle disse tre delene karakteriserer hovedmassen av kristne i dag. Det er et stort antall som om de noensinne er blitt frelst - hvilket det ofte er tvilsomt om det er tilfelle - så har de drevet vekk i en forunderlig grad.

Overalt møter jeg mennesker som har gjort sine hjerter harde. En gang var de under Åndens overbevisning, men på en eller måte har de avvist å gi gjensvar til Gud - og i denne prosessen har de deres hjerter blitt hardt."

(fortsettes)

Ingen kommentarer: