lørdag, oktober 29, 2011

Ny menighet grunnlagt i Vladivostok - Russlands østligeste by

Vladivostok er Russlands østligste by, og den mest strategiske i Den fjerne Østen, av mer enn en årsak. Vladivostok er for eksempel hjembyen til den russiske Stillehavsflåten. I 2012 vil byen være vertskap for 24th Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) forum.

Men for pastor Sasha Dubynin (bildet) og hans kone Anna, er Vladivostok først og fremst en misjonsmark, som er moden for innhøstning. Her har ektepartet Dubynin grunnlagt en ny menighet, og det innebærer noe langt mer enn bare å holde gudstjenester på søndagene. Det er en ny mark som skal pløyes. Hver uke leder de hver sin bibelstudiegruppe - og hjelper dermed de som er kommet til tro med å vokse og modnes som kristne. De underviser også i engelsk, og bruker disse engelsk-klassene til å nå nye med evangeliet. Tekstboken er Johannes evangeliet! Pastor Dubynin håper at bibelundervisingsgruppene skal bli grunnlaget for å utdanne nye menighetsplantere på sikt.

Det er ganske vanlig at baptistmenigheter blir sett på som en sekt i det russiske samfunnet. For å bedre sitt rykte driver den nye menigheten også et sosialt arbeid blant vanskeligstilte. Medlemmene besøker sykehus og hjelper også narkomane til å bli fri fra sitt misbruk av narkotiske stoffer.

Anna og Sasha Dubynin har valgt seg Fil 4,19 som sitt ord for tjenesten i Vladivostok:

"Så skal min Gud, som er så rik på herlighet i Kristus Jesus, gi dere alt dere trenger."

Ingen kommentarer: