mandag, oktober 10, 2011

Kristne ungdommer i Algerie samles i regi av Taize til møter med Kristus i sentrum

Hvert år de siste fem årene har et ukelangt Taizemøte vært holdt i Tiemcen, en liten by i Algerie (bildet). Det har vært en tid for bønn, og for å dele med hverandre. Disse møtene er et resultat mellom den økumeniske kommuniteten i Taize, og kirken i Algerie. Samarbeidet skriver seg tilbake til 1950-tallet, da flere av Taize brødrene bodde der, og delte livet med mennesker i fattige byer. Etter at Algerie ble selvstendig, og behovet for at flere av brødrene bodde i Taize for å ta seg av alle gjestene som kom, valgte brødrene å reise tilbake til Frankrike. Men siden den gangen har båndene aldri blitt brutt. De har egentlig blitt styrket. Ikke minst gjennom kontakten og møtene for studentene fra Sahara, som blir holdt i Taize. Noen uker har det vært så mange som 60 personer i uka, som har krysset Middelhavet, for å ha fellesskap med kommuniteten i Taize.

For mange av de som kommer har disse møtene vært som et friskt vindpust. Ikke minst fordi de lever som kristne i et muslimsk land, så har det ikke vært enkelt for dem å leve. Fri utøvelse av deres tro var bare mulig under gitte anledninger.

Behovet for noe mer enn bare å treffes i Taize vokste fram, og de ukelange møtene i Algerie ble et resultat av dette. Til å begynne med var de rundt 50 stykker, men tilslutningen vokser stadig. Ungdommene tørster etter å samles med Kristus som midtpunkt. Møtene arrangeres i nært samarbeide med nasjonale kirker i Algerie.

Ingen kommentarer: