torsdag, oktober 27, 2011

Joel Osteen mener mormonere er kristne

Joel Osteen (bildet), pastor for "Amerikas største kirke", slik enkelte medier ynder å kalle ham, har nok en gang kommet med en lite overveid uttalelse. Til Washington Post sier han i dag:

"Jeg tror at (mormonerne) er kristne ... Jeg vet ikke om det er den reneste formen for kristen tro, lik den jeg vokste opp med. Men du vet det, jeg kjenner mormonere."

Og han stoler på at Mitt Romney - som er mormoner - er kristen, siden han tror at Jesus Kristus er Guds Sønn.

Nå burde en kunne forvente mer av en så toneangivende pastor og bestsellende forfatter som Osteen. En skal ikke lese lenge i Mormons bok før en ser at dette ikke har noe som helst med sann kristen tro å gjøre.

Mormons bok forteller om en gruppe israelitter, dvs. profeten Lehi, hans familie og noen tilhengere, utvandret fra Jerusalem ca. 600 år f. Kr. og bosatte seg på det amerikanske kontinent. Fra Lehis sønner kommer to folkeslag, nephittene (etter Nephi), og lamanittene (etter Laman).

Jesus viste seg så for dette folket i Amerika etter sin død og oppstandelse og valgte ut tolv apostler blant dem. Noen av disse folkene hevder de er forfedre til den amerikanske urbefolkningen, indianerne. De Siste Dagers Hellige tror at tusenårsriket skal begynne ved Kristi annet komme når Israel blir samlet, de ti tapte stammer blir gjenopprettet og Sion bokstavelig talt blir bygget på det amerikanske kontinent under ledelse av Jesus Kristus

Men det er ikke bare dette som bryter med Bibelen, mormonismen inneholder mange særegne læresetninger som er helt annerledes enn det klassisk kristen tro står for: falske profetier, engledyrkelse, hemmelige seremonier, bare for å nevne noe.

Det er ikke noen evangelikal kristen eller noen av de historiske kristne trossamfunnene som vil anerkjenne mormonerne som kristne. Derfor er det oppsiktsvekkende at Joel Osteen kommer med en slik uttalelse. Flere ledende evangelikale pastorer anklager Osteen for å forkynne et rent humanistisk budskap uten bibelsk substans. Hans taler inneholder sjeldent henvisninger til Guds ord, men handler for det meste om hvordan man kan få et bedre selvbilde, hvordan man kan lykkes i livet og ha suksess.

Les gjerne kommentaren til Albert Mohler jr, presidenten for Southern Baptist Theological Seminary, som omtaler saken med Osteen her:

http://www.charismanews.com/opinion/32224-does-joel-osteen-not-know-or-does-he-not-care

1 kommentar:

Birgir sa...

Man kan aldri være trygg på det som kommer fra den mannen.

Mvh.: Birgir