lørdag, oktober 15, 2011

Bibelen advarer mot klarsynthet og medier

Bibelen advarer på det sterkeste mot å ha noe som helst med paranormale fenomener å gjøre som klarsynthet, spådomskunster, fremmede religioner.

"Dra ikke i fremmed åk med vantro! For hva delaktighet har rettferd med urett? Eller hva samfunn har lys med mørke? Og hva samklang er det mellom Kristus og Belial?" (2.Kor 6,14-15a)

"Det skal ikke finnes hos deg noen som lar sin sønn eller datter gå gjennom ilden. Heller ikke noe som gir seg av med spådomskunstner, eller som spår av skyene eller tyder varsler eller som er en trollmann. Heller ikke noen heksemester, ingen som spør en dødningemaner, ingen spåmann, eller som gjør spørmål til de døde. For hver den som gjør slikt, er en styggedom for Herren. Og for disse motbydelige tings skyld er det Herren din Gud driver dem bort fra deg. Ustraffelig skal du være for Herren din Gud." (5.Mos 18,10-13)

I Apg 16,16 flg kan vi lese om en kvinne som hadde en 'spådomsånd' som ble satt fri.

På nettet finnes det "kristne" sider som er "spesielt opptatt av menneskers evner, enten det er klarsynthet, helbredelse eller andre 'overnaturlige gaver' eller alt det naturlige som er en del av Guds skaperverk...", slik de beskriver seg selv. Blant denne gruppens ledere finnes det en person som selv omtaler seg som et "klarsynt medium", og som driver en egen teletorg-tjeneste. Hun beskriver selv at hun "samarbeider med ånder" og driver med "fjernhealing".

En annen av lederne er kvinne som på den ene siden gjengir begeistret profetier fra en kjent pinsevenn, samtidig som hun "liker Dalai Lama, parapsykologiske fenomener, 'ut av kroppen' opplevelser etc.

En tredje er også fascinert av klarsynte og mener selv at han har 'varme hender'.

Siden er en usalig sammenblanding av Bibelen og New Age, men de reagerer sterkt om man påpeker at så er tilfelle. De vil helst at folk skal tro at dette har med Nytestamentlig kristentro å gjøre, men det er langt fra tilfelle. Den Hellige Ånd har intet med mørkets gjerninger å gjøre. En av gruppens ledere har uttalt at man i ledergruppen har representert alle nådegavene, men her er det tydelig at man også har åndemanere med seg! Om Åndens gaver virkelig hadde fungert, så hadde dette vært avslørt for lenge siden!

I vår forvirrede tid er det virkelig grunn til å rope et høyt varsko og advare folk mot å la seg forføre av dette. Derfor er det ikke bra når kristne medvirker på slike sider med innlegg og kommentarer, fordi lyset har ikke noe med mørket å gjøre, og det blandes sammen som her er det viktig at vi ikke medvirker til at andre faller på grunn av oss.

Apostelen Paulus skriver: "Ta ikke del i mørkets ufruktbare gjerninger, men refs dem heller." (Ef 5,11)

1 kommentar:

Bjørn Olav sa...

Takk for melding, Karin. Kan du sende meg en epost slik at jeg får epostadressen din, så skal jeg svare deg personlig på det du spør om. Du kan skrive til: bolahans@online.no