søndag, oktober 16, 2011

Lysets engel eller en brølende løve - pass deg så du ikke blir forført

Oppdatert versjon. Se nede i artikkelen.
Tiden før Jesu gjenkomst er forførelsens tid fremfor noen. Apostelen Paulus beskriver denne tiden på følgende måte:

"Men Ånden sier med klare ord at i de kommende tider skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder og demoners lærdommer. Det skjer ved hykleri av falske lærere, som er brennemerket i sin egen samvittighet"(1.Tim 4,1-2).

1. Det første vi merker oss er frafallets mulighet for en troende! "Ta dere i vare så dere ikke skal bli revet med av de lovløses villfarelse slik at dere faller ut av deres egen faste stand. Men voks i nåde og kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus." (1.Pet 3,17-18) Det viktigste er ikke hvordan vi begynner vår vandring med Jesus, men hvordan vi avslutter den! For alle gjelder dette: vi kan bli forført.

2. Det andre vi merker oss er at de som faller fra er blitt eksponert for forførende ånder.

Det er ikke likegyldig hva vi hører - for troen kommer av det vi hører, (Rom 10,17), og det er ikke likegydlig hva vi ser, for Eva ble forført av det hun så. "Kvinnen så nå at treet var godt ..." (1.Mos 3,6)

To av de måtene djevelen åpenbarer seg på er som:

1) "En brølende løve"

"Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke". (1.Pet 5,8)

En brølende løve legger man merke til! Men da kan det også være for sent! Da er den så nær at den er i ferd med å ta byttet. Det er derfor ikke uten grunn at apostelen Peter skriver at vi må være årvåkne! "Å være edrue," skriver Studiebibelen Ressurs, "betyr å ha selvdisiplin, å tenke rasjonelt og ikke tåpelig. Våk betyr å være klar over de åndelige fallgruvene i livet og å treffe tiltak for å hindre at vi snubler." (Studiebibelen Ressurs/Norsk Bibel, side 1972)

2) "En lysets engel"

Det er i kapitlet om de falske apostlene at Paulus beskriver djevelen som "en lysets engel":

"For disse er falske apostler, svikefulle arbeidere, som skaper seg om til Kristi apostler. Og det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg om til en lysets engel. Da er det ikke noe stort om også hans tjenere omskaper seg til rettferdighetens tjenere. Men for dem skal enden svare til deres gjerninger" (2.Kor 11,13-15)

Det er en ting når menigheten angripes utenfra. Da kjenner man dens fiender. Noe annet er når menigheten angripes innenfra - fra egne rekker - av mennesker som har gått over til fienden. Fra det vi kaller "en femte kolonne". De er ikke alltid like enkle å avsløre. Det er derfor ikke for ingenting at den onde omtales som en "lysets engel". En "lysets engel" har den evnen at den forfører, og kan forføre selv den mest tydelige og ivrige kristne! Man gir gjerne etter for smigrende og overtalende tale fra gjesteforkynnere, eller noe man har lest eller noen kan har kommet i kontakt med som virker så interessant og forlokkende. Det kan også være tegn og undergjerninger, for de er i og for seg ikke noe bevis verken på sann kristen forkynnelse eller sant kristent liv. Det er ikke på tegn og under vi kjenner igjen en sann kristen, men på hans eller hennes frukter, sier Jesus.

Mange kristne er i dag fascinert av det alternative, og har ingen problemer med å oppsøke være seg healere eller klarsynte. De leser horoskoper og går på kurs som arrangeres av personer eller organisasjoner nært knyttet til New Age. Mange lar seg fascinere av prinsessens engleskole. Ingenting av dette har med sann kristen tro å gjøre. Derimot ting som Bibelen klart advarer oss mot.

På Facebook finnes det en egen side, "Du skal elske din neste som deg selv", som fremstår som "kristen", men bak står blant annet et kjent klarsynt medium som driver sin egen teletorgtjeneste. Hun beskriver selv at hun "samarbeider med ånder" og driver med "fjern-healing". Nye opplysninger viser at en annen av administratorene for denne nettsiden driver en egen nettside for healing og leser i Tarotkort. Han er utdannet ved Tarotakademiet, og blir karakterisert derfra som den dyktigste eleven de har hatt de siste 10 årene. Nettsiden anbefaler også sine medlemmer å lese skrifter som Thomas-evangeliet, og alle andre som de påstår har samme guddommelige opphav som Bibelen! Det er mange gode grunner til å advare kristne mot å bli medlemmer av slike nettsider. Husk at porten inn til innflytelse fra åndeverdenen går gjennom det vi hører og det vi leser, som jeg skrev innledningsvis.

Er du syk og trenger forbønn? Følg da Bibelens eget råd:

"Er noen blant dere syk? La ham kalle til seg menighetens eldste, og de skal be for ham og salve ham med olje i Herrens navn." (Jak 5,14)

Trenger du åndelig veiledning? Gå til en menighet som forkynner Guds ord og lever deretter.

Ta en opprydding hjemme og kast alt som har med det alternative å gjøre, og slett medlemsskap på nettsider og på FB som reklamerer med klarsynte fenomener og Thomasevangeliet.

Lev for Jesus! Og Ham alene. Hold deg til Guds ord. Det holder.

2 kommentarer:

Egil G. sa...

Kjempebra,broder! GVD: egil.

Anonym sa...

Takk for at du skrev denne kommentaren/advarslen mot den gruppen. Det er viktig at folke med erfaringer fra slike grupper kommer frem og sier i fra. Selv er jeg eksludert derfra og blokkert på livstid etter blandt annet å advare mot spiritualisme, healing, engledyrkelse, apokryfe skrifter osv. Jeg kan underskrive at denne gruppen ledes av onde krefter.

Kom frem dere som har noe å si om denne gruppen så ikke enda mer villedes.

Hold dere til Gud Ord Bibelen, menigheter der Guds ord predikeres og Kristne bibelgrupper og FB grupper som følger Jesus med et rent hjerte.

Bjørn Eriksen