tirsdag, oktober 11, 2011

Pass opp for gnostiske skrifter som Thomas-evangeliet

I en artikkel litt lenger oppe på siden finner du eksempler som beviser at Thomas-evangeliet forkynner gnostisisme.

Når kristne bruker det gnostiske Thomas-evangeliet for å forsvare sin tro, bør vi være på vakt. Det gjøres på enkelte nettsider, og det er lett å bli forført, om man ikke forstår hva dette er. Både Det nye testamente og Oldkirken var tydelig i sin avvisning av gnostisismen, som både på den tiden og fremdeles er, en farlig vranglære.

Thomas-evangeliet er en samling av det som hevdes å være sitater fra Jesus, men om man kjenner sitt Nytestamente ser man at så ikke er tilfelle. Det finnes blant annet ingen beskrivelser av Jesu guddommelighet, eller av Hans liv eller gjerning. Thomas-evangeliet hører med til skrifter som evangeliene til Maria Magdalena og Filip. Forskerne mener det kan være fra omkring år 60 eller så sent som år 140. Det ble funnet i Egypt i 1945, og ikke minst grupper som er fascinert av New Age, har latt seg fascinere av dette gnostiske skriftet.

På nettet skriver en at han er overbevist på at det er Gud som sørget for at Thomas-evangeliet ble oppdaget. Men den bibelske kanon er for lengst avsluttet, og ikke noe kan eller skal legges til Bibelen. Den - og ingen annen skrift - er innblest av Gud og autoritativ. Så har da Kirken tydelig avvist disse gnostiske skriftene, og det med god grunn, da disse skriftene er "et annet evangelium", og ikke hører med til det som er inspirert av Den Hellige Ånd.

Jeg håper folk tenker seg vel om før de gir seg i kast med skrifter som ikke hører med i vår Bibel. Det er tryggest å holde seg til Bibelen, om man ikke skal bli forført. Gnostisismen er særdeles forførende i sitt vesen, og det er ikke for ingenting at apostelen Johannes måtte ta et så kraftig oppgjør med den, som han gjør i 1.Johannesbrev.

Ingen kommentarer: