fredag, oktober 28, 2011

Bederne samles på Grimerud

I dag og i morgen møtes Nasjonalt bønneråd til sitt halvårlige møte på Grimerud. Det ser jeg frem til. Det er alltid godt å møte bederne!

Vi samles først til et møte i arbeidsutvalget, for så å møte medlemmene av Nasjonalt bønneråd senere på dagen.

Det var Alv Magnus og jeg som i sin tid tok initiativet til å starte Nasjonalt bønneråd. Dette er et forum for de fleste bønnenettverkene i Norge. Vi så det som viktig at landets bønneledere kunne komme sammen. Både for å be, men også for å lytte til hva Herren har å si om vårt lands åndelige situasjon, og kanskje legge felles planer om ulike bønneinitiativ. Denne gangen skal vi også planlegge neste års nasjonale bønnekonferanse.

Jeg synes disse samlingene er spesielt givende fordi vi søker Herren sammen. Jeg tenker i den forbindelse på ordene fra Ef 3,18-19:

"Må dere sammen med alle de hellige bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden, ja, kjenne Kristi kjærlighet som overgår all kunnskap. Må dere bli fylt av hele Guds fylde".

Det hadde vært flott om mange ba for oss som er samlet på Grimerud fredag og lørdag, at vi får høre fra himmelen. At vi får gripe tak i det Gud vil vi skal be for. Som en gammel pinsevenn sa til meg for noen år siden:

"Jeg har sluttet å be Gud velsigne alt mulig. Nå ber jeg Ham om å velsigne det Han kan velsigne!"

Det er mye åndelig visdom i det utsagnet.

5 kommentarer:

Maria Rosland sa...

Velkommen til Grimerud! Jeg jobber i Restore 24/7 bønneteamet og gleder meg over at bønnerådet skal samles her til helgen! Bra dere fins!

Anonym sa...

Hva betyr det å ha ånden som pant? 2.Korinter 5:5

Bjørn Olav sa...

"Den Hellige Ånds gjerning i de troendes liv kan sammenlignes med et depositum, eller en forskuddsbetaling. At Den Hellige Ånd er til stede, forsikrer de troende om at Gud har kjøpt dem." (Bibelen Ressurs, side 1799)

Anonym sa...

jeg har ikke den boken Bibelen Ressurs, side 1799, kan du skrive hva det står på den siden?

Bjørn Olav sa...

Det er jo det jeg har sitert.