fredag, oktober 12, 2012

Å leve etter en regel, del 2

I den første artikkelen i denne serien skrev jeg om betydningen av å leve etter en bestemt åndelig regel. En slik daglig rytme kan hjelpe oss til å leve nær Gud, og la hele livet bli preget av dette. Nå kan en slik åndelig regel være forskjelig fra menneske til menneske. Det er viktig at man finner frem til noe som kan passe den enkelte av oss. Alt passer ikke alle.

En enkel livsregel kan inneholde følgende:

1. Bibellesning, f.eks Lectio Divina.

2. Stillhet og avsondrethet

3. Tidebønn

4. Studier

Vi skal se litt nærmere på disse fire punktene, men før jeg gjør det vil jeg si noe om betydningen av å leve enkelt og på den måten forenkle ting. Vi må passe oss så vi ikke lager en for komplisert regel å kunne etterleve, og det er viktig å kunne prøve seg frem. Når du så har funnet deg det som passer deg, så hold deg til det du har bestemt deg!

Det er viktig å ikke gå fra det ene til det andre, men heller holde ut med det man har bestemt seg for. Da kan man evaluere etter en stund, men i den fasen man prøver det ut, bør man holde fast ved det han har bestemt seg for å prøve ut. Det er flere årsaker til dette, men en av de viktige er at man lærer at man aldri kan lodde djupt om man hele tiden leter etter nye steder å kunne borre!

Vi må lære oss utholdenhet. Det er en vanskelig lekse å lære. Det vet jeg av egen erfaring.

La oss se på disse fire punktene hver for seg.

(fortsettes)

På bildet ser du deler av retreatstedet vårt. Det er tatt der hvor Kristi himmelfartskapellet står, og vi ser Stabburet fra 1850, en av overnattingskoiene, og vi ser noen av bønnehagene våre. Her lever noen av oss ut våre egne åndelige regler. Hver torsdag feirer i en nattverdgudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet og på sikt håper vi å kunne be faste tidebønner her.  (Foto: Benedicte Hansen)

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Ja må säga att Benedicte är en flott fotograf.