tirsdag, oktober 23, 2012

Overdriver vi - eller er det Den Hellige Ånds kraft?

En pastor for en av de store megakirkene i USA, Brady Boyd, fra Colorado Springs, har skapt overskrifter fordi han har stilt noen berettigede spørsmål: Snakker vi sant når vi gjengir det Gud gjør i våre møter? Eller overdriver vi?

Det er en stående vits at evangelister legger litt på, og snakker i store bokstaver. Men er det greit? Er det i orden at vi bruker ord og vendinger for å beskrive noe, når vi egentlig ikke har grunnlag for å bruke dem? Når vi snakker om 'vekkelse', mens det i virkeligheten ikke er snakk om noen vekkelse? Når vi snakker om 'fantastiske møter med et sterkt Gudsnærvær', når møtene er ganske ordinære? Når vi snakker om at 'mange ble så berørt av Gud', når det kanskje bare var en eller to, eller det faktisk bare var snakk om følelser og ikke om Den Hellige Ånds genuine handling? Er det ok å overdrive på Guds vegne, eller handler dette egentlig om uærlighet?

Annonsere mirakler på forhånd
Jeg leser om amerikanske forkynnere som annonserer med en 'outpouring' selv før de kommer til stedet hvor de skal ha møter, og jeg leser om norske forkynnere som beskriver seg selv, eller får andre til å beskrive seg, som mennesker som 'vandrer i mirakler og tegn', og hvor 'Guds Ånd er så mektig til stede hvor de kommer'. Jeg har sett noen filminnslag fra møtene og på meg virker det mest som det sitter i stemmen, hvor høyere stemme, jo stekere 'salvelse'. Det er veldig mye fokus på personen, og lite fokus på Jesus.

Kan man i det hele tatt forhåndsreklamere med vekkelse, eller tegn og under, og kan kan virkelig love at Gud er til stede?

I noen sammenhenger - også her i Norge - leser jeg at alle som kommer på møtet vil bli betjent med profetiske ord! Er det virkelig mulig?

Eller er dette overdrivelser, og slett ikke Den Hellige Ånd i det hele tatt?

Det er vel ikke for ingenting at den tredje person i Guddommen heter Den HELLIGE Ånd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er viktige spørsmål å stille. Det har med redelighet å gjøre, selv om jeg har hørt noen si at å stille slike spørsmål er vantro.

Anonym sa...

Amen! På tide at man begynner å være ærlig..de såkalte vekkelsene og profetiske konferansene er stort sett i regi av den falske trosbevegelsen eller andre karismatiske som tvister og vrir på Den Hellige Ånds gjerning..Vi må tilbake til bibelsk forkynnelse som er dyp og bred, og tilbake til blodige knær som kneler i bønn og overgivelse til Vår hellige Gud..Blir bibelen fasit og bønn løftet frem igjen vil den hellige ånd røre mennesker i møter og i hjemmene..det meste av det vi ser rundt i verden i dag er falskt dessverre.."porten er trang og veien er smal som fører til livet, og få er de som finner den" Matt.7:14 Hvis bibelsk forkynnelse og bønn blir på agendaen igjen kan vi kanskje få oppleve ekte vekkelse, også her til lands.. Bjørn