mandag, oktober 08, 2012

Kopterne nærmer seg valget av ny pave

Stolen etter pave Shenouda III (bildet) har stått tom, siden hans død i påvente av at det skal velges en ny pave for Den koptisk ortodokse kirke.

Det har vært særdeles stille i det offentlige rom etter pavens død, men nå holder det på å skje noe. I neste uke legges det frem den endelige listen over nominerte kandidater.

Selv om det har vært stille i media, har nominasjonskomiteen hatt tilholdssted i Hl.Bishoi klosteret og arbeidet med valget. 81 munker er vurdert som en mulig ny pave etter Shenouda III, 10 av dem skal nominasjonskomiteen ha intervjuet. De øvrige har man ingen planer om å foreta personlige intervjuer med.

Valget av ny pave vil få stor betydning for de kristne i Egypt. Paven er ikke bare overhode for Den koptisk ortodokse kirke, men er også en viktig person med hensyn til landets religionsfrihet for alle kristne.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Er ikke dette religiøse saker Bjørn olav? Jesus er deres overhode hvis dette er kristne? Hverken pave eller noe annet har noen bibelsk autoritet mer enn andre? Katolikkene tror jo i tillegg ikke på nåden,skriften og Jesus alene så deres teologi er jo falsk lære..hvordan er det med kopterne? Siden de går i disse draktene og i tillegg har pave? Finner ikke disse tingene i skriften..hilsen Bjørn

Anonym sa...

Ser også når jeg leser om kopterne at deres pave blir kalt "deres hellighet"? Dette er isåfall ubibelske menneske oppfunnet system..INGEN er hellig utenom en..Gud den allmektige..synes disse artiklene du skriver om disse er merkelige..Dette er ikke bibelsk. Bjørn

Bjørn Olav sa...

Ja,'de religiøse' er vel alltid 'de andre'. Og da mener man det i negativ betydning. Jeg møter sjeldent mennesker som sier at de selv er religiøse, De finnes bare andre steder.

Jeg vet ikke hva du mener med 'disse draktene'. Kopterne er orientalere. De kler seg ikke nødvendigvis som oss. Er det mer 'kristent' å kle seg i dress og slips? Er ingen hellig uten Gud? Da må jo det være feil det som står i Bibelen da, at vi kalles hellige, vi som er renset i Jesu blod og har Jesus som Herre.

Om du hadde møtt koptiske kristne og vært sammen med dem i bønn, så tror jeg du nok hadde opplevd dette annerledes.