mandag, oktober 22, 2012

Evangeliet handler om at verden er redningsløst fortapt uten Frelseren

Tullian Tschividjian (bildet), tok over som pastor for Coral Ridge Presbyterian Church i Fort Lauderdale, USA, etter James Kennedy i 2009. Tullian er barnebarnet til Billy Graham. Nå har han skrevet bok: Glorious Ruin: How Suffering Sets You Free.

Det er et ganske annerledes budskap Tullian Tschividjian bringer, enn det som er blitt lansert de siste årene gjennom amerikanske fremgangsteologer. Mens disse hevder det samme som denne verden - at jo større du blir, jo friere er du, jo rikere, vakrere, jo sterkere vi blir - jo friere og lykkeligere vil vi bli; hevder Tullian at evangeliet lærer oss det motsatte: Jo mindre vi blir, desto friere vil vi være. 

Tullian Tschividjian mener evangeliet er for de beseirede, ikke de dominerende. For de selvrettferdige er det 100 prosent feil. Evangeliet er for dem som ikke klarer å bære verdens byrde på sine skuldre.

- Bare når Gud hjelper oss til å finne slutten på oss selv begynner vi å se lys i evangeliet. Kristendommen i sin mest originale, mest autentiske form, er når vi forstår at verden er redningsløst fortapt uten Frelseren.

1 kommentar:

Unknown sa...

Veldig sant det der! Det er virkelig som Jesus sier: Salige er de fattige i Ånden, for himmelriket tilhører slike... Vi er fattige, men gjør mange rike. Eier ingenting, men eier alt. Svake, likevel sterke. Vi døende, men se, vi lever. Dette er Kristus kraft i oss, måtte selvet vårt minke, og Kristi kraft og nåde øke i våres liv!