søndag, oktober 21, 2012

Bønneaksjonen for Libanon viste seg å være svært strategisk

I går ble en ukeslang bønneaksjon for Libanon avsluttet. Jeg vet ikke hvor mange av bloggens lesere som tok del i den, men den kunne ikke ha vært mer strategisk - eller kanskje profetisk!

Fredag smalt den kolossale bilbomben, hvor lederen for den nasjonale etterretningstjenesten Wissam al-Hassam, ble drept. Og nesten 100 mennesker skadet. Libanesiske myndigheter anklager Syrias president for å stå bak, og frykter at borgerkrigen i Syria skal spre seg til Libanon og til andre deler av Midt-Østen. Bilbomben fredag gikk av i den kristne bydelen Achrafieh i sentrum av Libanons hovedstad Beirut.

I går tilbød statsminister, Najib Mikati, har seg å gå av som følge av bombeangrepet. President Michel Suleiman har imidlertid avslått avskjedssøknaden og bedt ham om å bli sittende inntil videre. Årsaken er at presidenten vil hindre politisk vakuum i det sårbare landet.

Fortsetter bønneaksjonen
Det som nå skjer i Libanon er svært alvorlig, og vil blant annet kunne få store følger for Israel. Jeg foreslår derfor at vi fortsetter bønneaksjon for Libanon. La oss be for alle som er blitt berørt av bilbomben fredag. For alle som er kommet til skade, for våre trossøsken i Beirut og ellers i landet. La oss be om beskyttelse for våre trossøsken, og la oss be om vekkelse blant de kristne. Be for alle som roper til Gud i nøden, at de finner Jesus som sin frelser.

Ingen kommentarer: