mandag, oktober 29, 2012

Volden mot kristne øker verden over - la det ikke gå en dag uten at du ber for dem som rammes

Siden juni 2010 har iranske myndigheter arrestert mer enn 300 kristne. Det er FN's spesialutsending, Ahmed Shaheed, som kommer med disse opplysningene. Blant dem er Behman Irani, som jeg har skrevet om en rekke ganger her på bloggen, og som nektes legehjelp selv om han er svært alvorlig syk.

Når iranske myndigheter til slutt valgte å løslate pastor Yousef Nardarkhani fra dødscella, sammenlignet Mervyn Thomas i Christian Solidarity Wordwide, øyeblikket med da apostelen Peter ble løslatt, som vi leser om i Apg 12. Og her beskrives også vårt kall: Vi, som Kristi kropp, lider med de som lider, og vi ber selvsagt for alle de som blir forfulgt for Kristi skyld. Eller gjør vi det? Hvem har du bedt for i dag?

Iranske kristne deler skjebne med forfulgte kristne i land etter land: Syria, Mali, Kina, Nord-Korea, Indonesia, Egypt, Usbekistan, Tartarstan, Kasakhstan, bare for å nevne noen, og i flere av disse landene intensiveres forfølgelsen, som i Iran. Vi snakker nå virkelig om en martyrkirke i flere av disse landene.

Men forfølgelsen til tross. Nye husmenigheter gror opp, mange kommer til tro og døpes i all hemmelighet. I Kairo er minst 27 koptiske kristne drept. I Syria er så mye som 30.000 mennesker drept de siste 18 månedene. The Syrian Observatory for Human Rights opplyser at minst 21.000 av disse er sivile. Og vi vet at svært mange av disse sivilistene er kristne.

Det burde ikke gå en dag uten at du og jeg ba for den forfulgte kirke.

Ingen kommentarer: