mandag, oktober 15, 2012

En uke i bønn for Libanon

I går startet en bønneaksjon for Libanon, som varer frem til lørdag. Det er ikke så ofte dette blir gjenstand for en målrettet og konkret forbønnshandling så dette er en gylden anledning til å be for dette arabiske landet med en stor kristen befolkning! Et land og et folk som har gått gjennom så mye lidelse på grunn av krig og uro.

Omlag 60 prosent av Libanons 4,2 millioner innbyggere, mens omlag 32 prosent er kristne.

Her følger bønneemnene:

Mandag: Be for Libanons kristne, som har vært traumatisert gjennom år av uro og krig. Mange har mistet sine kjære, og mange har opplevd at deres nærmeste slektninger og venner har emigrert til andre land. Be om at de kristne som er blitt igjen, må være i stand til å tilgi og at de erfarer Kristi legedom for sine sår. Fra søndagens bønneemner tar vi med oss at mange kristne kommer til Libanon for opplæring fra andre land i Midt-Østen, hvor det er større press og forfølgelse av de kristne. La oss be for dem, og la oss be om at Libanon forblir et land med religionsfrihet.

Tirsdag: Be for landets ortodokse og katolske kirker. Disse kirkene fortsetter å ha stor oppslutning om gudstjenestene, og de vokser. Be om at nytt liv springer frem i disse tradisjonelle menighetene.

Onsdag: De fleste kristne vil forlate Libanon om de fikk en mulighet. Be om at de som blir igjen blir salt og lys i landet. Be om at landets kristne menigheter må fortsette å vokse, og at deres misjonsinnsats øker overfor de andre landene i regionen. Be om at man blir villig til å bryte religiøse barrierer.

Torsdag: Be for de mange kristne tjenestene som finnes i landet. De kristne skolene, barnehjemmene, ungdomsklubbene og media-arbeidet, at de fortsatt blir brukt og fortsetter med å være effektive. Be om at Bibel-skolene fylles med studenter som ivrer etter å bli grunnfestet i Guds ord og istandsatt til tjeneste i Kristi menighet.

Fredag: Be for Shi'a muslimene som vokser i innflytelse og fanatisme. Mange er drives av sinne og frykt. Be om at de må bli desillusjonerte pga en religion uten håp. Be om at Kristus må åpenbare seg for dem gjennom drømmer og syner.

Lørdag: Be om fred for dette landet. Nå som borgerkrigen sprer om seg i Syria, be om at Libanon ikke dras inn i den. Be om at landets kristne må nå ut med Kristi kjærlighet til alle flyktningene som kommer til Libanon.

Ingen kommentarer: