onsdag, oktober 03, 2012

Korset - stedet hvor kristen enhet må begynne

I går skrev en venn av meg noen linjer om hans himmellengsel. Jeg kom til å tenke på hans ord i forbindelse med en samtale jeg selv har tatt del i som handler om kristen enhet. Mens jeg leste det han skrev, slo det meg igjen at i himmelen skal vi være sammen med kristne fra hele den store kirkefamilien! Derfor er det godt at vi kan øve oss på å være sammen her nede.

Det er i grunnen bare et sted hvor vi kan møtes i bestrebelsene etter den enheten som Jesus ba om: ved korset. Korset forener. Om vi tror på Jesu soningsdød og Hans oppstandelse, så er det et godt utgangspunkt for å lære hverandre bedre å kjenne.

I forbindelse med vigslingen av Kristi himmelfartskapellet, vårt økumeniske bønnekapell, leste vi fra 1.Kor 1, og vi begynte i vers 18: 'For ordet om korset er vel en dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst er det en Guds kraft'. Legg nøye merke til hva apostelen skriver: ikke er, men blir, frelst! Og hvor legges grunnlaget for denne frelsen? I det som skjer på korset. Siden apostelen her snakker om frelsen som en prosess, så er også korset stedet hvor det hele starter og fortsetter. Guds ord taler jo om å dø hver dag, og dø bort fra synden. Hver dag må vi ta opp korset, og følge Jesus. Det er Hans eget ord. Det betyr dø bort fra meg selv, fornekte meg selv:

'Han sa til alle: Om noen vil komme etter meg, da må han fornekte seg selv, og hver dag ta sitt kors opp og følge meg'. (Luk 9,24)

Om jeg blir opptatt av mine egne synder, min egen skrøpelighet, min egen tilkortkommenhet, så er det ikke så lett å se andres! Jeg har nok med mine egne.

Ved korsets fot er vi alle like. Like avkledd og nakne.

På bildet ser du munken tegne seg med korsets tegn. Det gjør jeg stadig - og stadig for å minne meg om at mitt liv er 'korsfestet med Kristus, jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg'. (Gal 2,20)

Jeg trenger stadig den påminnelsen, og med korsets tegn ønsker jeg å proklamere for all skapningen, og for alle onde makter, at mine sinn og min kropp hører den Herre Jesus til.

1 kommentar:

Maria Rosland sa...

http://open.spotify.com/track/6gEJXBTcBTecw0tVsy74Xv