torsdag, oktober 18, 2012

Kjenner en djup glede over gudstjenestene i Kristi himmelfartskapellet

Jeg kjenner på en djup takknemlighet etter nok en gudstjenestefeiring i Kristi himmelfartskapellet. Nå har kommet sammen hver torsdag kl.18.00 siden begynnelsen av september, og slik vil vi holde på hver torsdag fremover. Med tiden håper vi å kunne begynne å be tidebønner enkelte dager i uken, i tillegg til ukens nattverdgudstjeneste.       

Det å be de slitesterke bønnene fra den første kristne tiden, synge salmer, lese de gode bibeltekstene og ha god tid til å be for og med hverandre er en sterk og god opplevelse. Når man i tillegg kan feire nattverden sammen, så er det få ting som kan måle seg med dette.

På bildet ser du det store korset som ligger på gulvet inne i Kristi himmelfartskapellet, og som kan kan knele ved, om man ønsker det. Korset er det mest sentrale alt som skjer her hos oss. Det har vi vist ved at det finnes både et kors oppe på gavelen, på døra inn i kapellet og korset henger også over alterbordet, som du ser beina på her på dette bildet.

Nattverdgudstjenesten avsluttes med at vi stiller oss i ring rundt korset og ber Herrens bønn sammen, mens vi holder hverandre i hendene.

Min bønn for tiden er at det skal vokse frem en kjernegruppe som ønsker å forplikte seg, og ta ansvar for gudstjenestefeiringen, sammen med meg. Det vil være slik at de fleste som kommer hit for å feire bønne- og nattverdgudstjenesten med oss, kommer når de har tid og mulighet til det. De er alltid hjertelig velkommen. Men så trenger vi en gruppe som kan hjelpe til med alle de praktiske tingene, og lese tekstene fra Bibelen som leses. Vi følger kirkeårets tekster og leser tekstene for kommende søndag, i tilegg til at vi leser Apostlenes gjerninger fortløpende. Nå vi har lest alle 28 kapitlene, begynner vi så på nytt igjen.

Du må gjerne be sammen med oss om at vi må få på plass denne kjernegruppa.

Foto: Benedicte Hansen.

Ingen kommentarer: