mandag, oktober 29, 2012

Et fornyet kall til forbønnens tjeneste

Bots- og bededagen i går ble en ny innvielse for meg når det gjelder kallet til bønn, forbønn og tilbedelse.

Allerede i vår kjente jeg et fornyet kall til dette, og i mai ble dette konkretisert ved at vårt bønnearbeid fokuserte på en fornyet bønneinnsats for landene i Europa.

For å ytterligere konkretisere hva arbeidet vårt går ut på endrer vi også navnet til Epafras-tjenesten. Ikke noe navn kunne være bedre enn navnet på bederen fra Kolossæ, som stred i sine bønner for de hellige, slik at de kunne 'stå fullkomne og fullvisse i all Guds vilje'. (Kol 4,12)

Epafras-tjenestens kall er å be, leve i Kristi etterfølgelse og tilbedelse, kalle og utruste forbedere, og være medvandrere og forbedere for pastorer og misjonærer.

Hvordan dette vil gi seg konkrete uttrykk vil vi komme tilbake til, men det vil blant annet skje ved undervisning i form av seminarer, og en bønneskole hvor vi vil trene bedere til å reise ut i forbønnsteam. Vi vil fokusere på å tilrettelegge for å hjelpe den enkelte til et personlig bønneliv, og til et liv i Guds nærvær. Og vi vil bygge videre på det store internasjonale kontaktnettet vi har. Det har også vært en interessant utvikling her i Norge.

Nasjonalt bønneråd
For fire år siden opplevde jeg at Gud kalte meg til å kalle lederne for de ulike bønnenettverkene i Norge sammen, til et forum hvor vi kunne søke Gud sammen om hvordan vi bedre kunne be for Norge. Jeg delte denne byrden med Alv Magnus i Ungdom i Oppdrag, og sammen tok vi et initiativ til å samle disse lederne. Det var en naturlig følge av at jeg har vært med på å arrangere de nasjonale bønnekonferansene, siden den første ble holdt i Østre Frikirke i Oslo.  Og siden disse konferansene ble flyttet til Grimerud, har jeg vært en del av innbydergruppen. I februar neste år arrangeres det en ny nasjonal bønnekonferanse på Grimerud.

Europa
Vi er i ferd med å samtale med andre forbedere i Europa, om et mulig samarbeide. Det er flere bønneorganisasjoner som det er naturlig å samarbeide med. Noen av dem har jeg hatt kontakt med gjennom mange år. En periode var jeg koordinator for European Prayer Link i Norge.

Europa trenger en ny berøring av Gud, en re-evangelisering, da tusener på tusener er fremmede for hva evangeliet handler om. Skal vi oppleve en gjennomgripende vekkelse er det bare en vei å gå: bønneveien.

Oswald Chambers sa det slik: 'Bønn istandsetter oss ikke for en større tjeneste. Bønn er vår største oppgave'.

Ingen kommentarer: