torsdag, oktober 11, 2012

Vi må vende tilbake til den bibelske forkynnelsen

'Det viktigste i gudstjenesten skulle være forkynnelsen av Guds ord'.

Det sa Greg Laurie (bildet), pastor for Harvest Christian Fellowship, da han talte på en lederkonferanse i det sørlige California 9.oktober.

'Trenden i mange menigheter i dag er at man har beveget seg bort fra forkynnelsen. Vi har våre dramastykker, våre video-snutter, og så har vi det som sies. Og det er så lite som mulig', sa Laurie og understreket så kraftig han kunne overfor deltagerne på Resurgence Conference (R12), at 'vi må vende tilbake til den bibelske forkynnelsen'.

Sult
'Folk vil utvikle en appetit for det du serverer dem', sa Greg Laurie i sin tale, og la til: 'Hvis du bygger menigheten din på det å gi så vil du få gjesteartister, hvis du bygger den på skrik og skrål så er det det de forventer. Men hvis du lærer dem å elske Guds ord så er det det som skaper hunger, og de vil bringe med seg sine Bibler og de vil være klar for at du lærer dem. Det er dette vi er kalt til. Det er dette vår kultur trenger i dag'.

Og det stemmer i grunnen godt med den apostoliske undervisningen i 2.Tim 4,2: 'Forkynn Ordet! Vær rede i tide og utide. Overbevis, irettesett og trøst, med all tålmodighet og lære'.

Ingen kommentarer: