tirsdag, april 30, 2019

Prem Pradhan - radikal etterfølger av Jesus, del 2

Her er andre og siste del av artikkelen om Prem Pradhan (bildet), kalt Nepals apostel. Den første delen ble publisert på bloggen fredag 26.april 2019, og sluttet med at Prem ble dømt til fengsel i 60 år!

Fengslene i Nepal krever at de innsatte har egne klær. En kopp med ris og to pennies gis de innsatte hver dag. Med de pengene skal de så kjøpe ved slik at de kan koke risen over åpen ild. Nettene ble tilbrakt i fengselsceller på 10 ganger 15 lange, og som ble delt med 20 andre innsatte. Alle sammen måtte ligge rett på jordgulvet.

I forbindelse med et av fengselsoppholdene ble Prem plassert på en spesialavdeling med mentalt syke. Han forstod raskt at flere av disse var besatt av onde ånder, så han begynte å be for dem. Så snart noen av disse ble satt fri og tok imot Jesus som deres frelser, ville han eller henne bli utspurt av fengselsmyndighetene. Når de nå ikke lenger var mentalt syke, ble de satt fri. Uten å vite det sørget myndighetene på den måten for å løslate gjenfødte kristne slik at de kunne plante nye menigheter over hele Nepal!

Flere ganger ble Prem flyttet til andre fengsler fordi så mange av fengselsvaktene og de innsatte ble kristne. Hvert nytt fengsel ble en misjonsmark. Tilsammen tilbrakte Prem mer enn 10 år i 14 ulike fengsler.

Men Gud hørte hans bønner. Han ble til slutt innvilget amnesti av Nepals konge. Og ikke bare det. Nepals konge har gitt ham æresbevisninger på grunn av Prems arbeid blant foreldreløse barn, og dronningen sørget for at barnehjemmene hans slapp å betale skatt.

Ingen kommentarer: