fredag, august 14, 2009

De siste jødene fra Jemen flykter på grunn av forfølgelse



Israelske kilder bekreftet torsdag oppslagene i aviser i Jemen, at et overveldende flertall av de siste jødene som er bosatt i Jemen, nå forlater landet. Dermed er et av de eldste jødiske samfunnene i verden historie. Jødene forlater Jemen på grunn av forfølgelse og vold.

Det jødiske samfunnet i Jemen teller for tiden 250 personer. Omkring 120 av dem ønsker å reise til Israel, 100 ønsker å flytte til USA og resten har valgt å bli i landet. Noen av jødene som ønsker å forlate Jemen, har ingen mulighet til å gjøre det. De får ikke solgt sine eiendommer.

Det var Saba, Jemens offisielle nyhetsbyrå, som onsdag rapporterte om et "mini-eksodus" av jøder som ville forlate Jemen, på grunn av trakassering og frykt for forfølgelse. Artikkelen siterte Rabbi Yahya Yaish, som er sjefsrabbi for Ridah og Amran-distriktene, som kunne fortelle at "alle jøder forbereder seg på å forlate Jemen i løpet av få dager."

Yaish er bror til Moshe Yaish al-Nahari, en jødisk leder som ble drept i desember av en mann som krevde at han konverterte til Islam. Nashari's tre døtre flyktet til Israel kort tid etter drapet, og hans tre sønner har nå fulgt etter.

Flere andre jøder skal være drept og kidnappet i dette området den siste tiden.

Bildet viser jemenittiske jøder klare for å reise ut av landet. (Foto: The Jerusalem Post)

Ingen kommentarer: