onsdag, august 26, 2009

La oss fornye innsatsen for å nå verden med evangeliet

Baptister fra 57 land feiret 400 års jubileet for den første baptistmenigheten i Europa i Amsterdam i juli i år. En som ikke var der, og som var dypt savnet, var Billy Graham. Jeg har forsøkt å oversette brevet som Graham sendte til jubileumskonferansen, fordi det inneholder et budskap til oss alle i en tid som vår:

Til mine brødre og søstre i Kristus og til Baptistenes Verdensallianse.

Jeg hilser dere i navnet til vår Herre Jesus Kristus når dere nå samles for å feire 400 års jubileet for baptismen.

Å som jeg ønsker jeg skulle ha vært sammen med dere, slik som jeg ofte har deltatt på møtene til Baptistenes Verdensallianse gjennom årene. Men jeg er nå 90 år gammel, og min helse og min styrke tillater meg ikke å reise lenger. Likevel er jeg med dere i ånden og i oppmuntring når dere nå samles.

I fire århundrer har baptister - menn og kvinner - forkynt evangeliet om Jesus Kristus og hjulpet utallige mennesker inn i Guds familie. Jeg hilser de som ofte har forkynt ansikt til ansikt med fiendtlighet og motstand, og jeg ærer de som gjennom disse århundrene har gått foran oss, noen av dem har gitt sine liv for evangeliets skyld.

Men vår tid er nå! Jeg utfordrer dere alle til på nytt å bekrefte den oppgave og tjeneste som vi har fått mandat til å utføre av vår Frelser i Misjonsbefalingen. Oppgaven er ikke mindre ambisiøs enn den var for våre forfedre, og behovet blant verdens befolkning er ikke mindre i det 21. århundre.

Måtte Herren gi dere alle sin fred og styrke når dere nå møtes. Måtte dere reise hjem forenet i hjerte og i oppgave for å vitne for de som desperat trenger Faderens kjærlighet og frelsens gave som er gitt oss som nåde gjennom Sønnen.

Jeg anbefaler dere, mine brødre og søstre, til tjenestens arbeid i årene som kommer inntil Han kommer igjen for å samle Hans folk hos seg.

Med de varmeste kristne hilsninger

Billy Graham

Ingen kommentarer: