lørdag, august 22, 2009

Amerikanske lutheranere svikter Guds ord - sier ja til homofile prester



Ikke uventet åpner Den amerikansk lutherske kirken for homoseksuelle prester. Den stiller seg dermed i rekken av kirker som forkaster Guds ords autoritet, og blir en del av frafallets kirke i endetiden.

Beslutningen ble tatt i forbindelse med kirkesamfunnets kirkemøte i Minneapolis fredag. Dette møtet besluttet også å støtte "stödja trogna och livslånga enkönade relationer," for å sitere svenske Dagen.

Beslutningen ble tatt med 559 mot 451 stemmer. Den amerikansk lutherske kirken har 4,5 millioner medlemmer. Den er en av flere lutherske kirker i USA.

Missouri synoden er et annet evangelisk luthersk kirkesamfunn, og har 2,6 millioner medlemmer. Dette kirkesamfunnet er konservativt, men har opplevd flere splittelser.

Vi sørger med alle våre lutherske venner som står for et konservativt bibelsyn over det som nå skjer i Den amerikask lutherske kirken. Det er et tegn i tiden at stadig flere kirker forlater den bibelske plattformen de har bygget sine menigheter på.

Jesus sa det slik: "Men når Menneskesønnen kommer, mon han da vil finne troen på jorden." (Luk 18,8)

Og den apostelen Paulus skriver:

"Men Ånden sier med klare ord at i kommende tider skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder og demoners lærdommer." (1.Tim 4,1)

Det er ingen tvil om at det er det som nå skjer i Den amerikansk lutherske kirken.

Svenske Dagen skriver om denne saken her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175717

http://www.vl.no/kristenliv/article4533492.ece

4 kommentarer:

Stefan Pehrson, Göteborg sa...

Hej igen, Björn Olav! Ja, det är sorgligt, både homosexuella präster och samkönade äktenskap har ELCA sagt ja till.

Men inom ELCA finns Bibelkonservativa CORE, Coalition for Reform, som redan reagerat och beslutat om ett möte i Indianapolis 25-26 september. De vill samla de trogna församlingarna. De uppmuntrar också folk att styra över pengar till trogna församlingar.
Men även CORE accepterar kvinnliga pastorer, att döma av deras styrelse.

http://www.lutherancore.org/
http://www.lutherancore.org/pdf/newsrel-8-21-09.pdf

"Gör därför allt ni kan för att i er tro visa dygd, i dygden insikt, i insikten självbehärskning, i självbehärskningen uthållighet, i uthålligheten gudsfruktan, i gudsfruktan broderlig kärlek och i kärleken till bröderna kärlek till alla människor."
2 Petr 1:5-7

Bjørn Olav sa...

Stefan

Takk for at du utdypet dette. Det gleder meg at det finnes slike grupper som CORE, selv om det var et skår i gleden at de aksepterer kvinnelige prester. Jeg kan ikke se det finnes grunnlag for det i noen av de nytestamentlige tekstene.

Gud velsige deg, og Sverige!

Anonym sa...

dere er særdeles trangsynte... tipper det er dere som ikke slipper in porten der oppe og ikke homsene...

Bjørn Olav sa...

Er det trangsynt å følge Guds ord?